Відсьогодні друковані ЗМІ мають видаватися державною мовою
Відсьогодні друковані ЗМІ мають видаватися державною мовою

Відсьогодні друковані ЗМІ мають видаватися державною мовою

КИЇВ. 16 січня. УНН. Відсьогодні набуває чинності 25 стаття Закону про забезпечення функціонування української мови як державної, яка регламентує використання державної мови у сфері друкованих засобів масової інформації. Про це в ефірі телеканалу “Рада” заявив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, пише УНН.

Цитата 

“З цього дня друковані ЗМІ загальнодержавної та регіональної сфер розповсюдження в Україні видаються державною мовою. Сподіваюся, що ніяких сюрпризів не буде і всі будуть суворо дотримуватися мовного закону і, найголовніше, забезпечувати право громадян на отримання інформації та послуг державною мовою. Про цю норму Закону ми попередили всі друковані медіа загальнодержавного і регіонального рівня”, - сказав він.

Деталі

Відповідно до ст. 25 Закону друковані засоби масової інформації можуть видаватися іншими, ніж державна, мовами за умови, що одночасно з відповідним тиражем видання іноземною мовою видається тираж цього видання державною мовою. Усі мовні версії повинні видаватися під однаковою назвою, відповідати одна одній за змістом, обсягом та способом друку, а їх випуски повинні мати однакову нумерацію порядкових номерів і видаватися в один день.

Теги по теме
Закон
Источник материала
Поделиться сюжетом