У лютому на Львівщині відбудуться військові тренування за стандартами НАТО
У лютому на Львівщині відбудуться військові тренування за стандартами НАТО

У лютому на Львівщині відбудуться військові тренування за стандартами НАТО

У лютому на Львівщині відбудуться спільні тренування прикордонників та військовослужбовцій ЗСУ за стандартами НАТО, про повідомляє Держприкордонслужба України.

Як зазначається, тренування прикордонної комендатури швидкого реагування Білгород-Дністровського загону та бригади ЗСУ розпочнеться у першій декаді лютого і триватиме до початку квітня.

"Бійців навчатимуть українські інструктори з допомогою спостерігачів-тренерів зі збройних сил країн-членів НАТО. Підготовка проводитиметься з використанням імітаційної системи моделювання бойових дій типу JCATS. Українські військові тренуватимуться за стандартами НАТО для набуття кращого рівня взаємодії між складовими сектору безпеки України та взаємосумісності з військовими підрозділами країн Північноатлантичного альянсу", – сказано в повідомленні.

Відомо, що ПКШР Білгород-Дністровського прикордонного загону вже має досвід участі у міжнародних навчаннях. Минулого року бійці підрозділу були учасниками українсько-британських навчань Cossack Mace. Після підготовки в рамках JMTG-U планується участь комендатури в українсько-американських навчаннях Sea-Breeze-2022.

У ДСПУ нагадують, що підготовка українських прикордонників в рамках Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна була започаткована у 2020 р. За цей час діяти та взаємодіяти за стандартами НАТО навчилися прикордонні комендатури швидкого реагування Ізмаїльського, Сумського, Харківського та Львівського прикордонних загонів. Ці підрозділи також брали участь у міжнародних навчаннях Sea-Breeze, Rapid Trident та інших заходах, націлених на підвищення боєготовності та покращення взаємосумісності з іншими складовими сектору безпеки України та країн НАТО.

Як повідомляв 5.ua, мешканець Харківщини запропонував НАТО свою землю в довічне безоплатне користування – він написав офіційного листа генсеку Альянсу Єнсу Столтенбергу.

Тимчасом, країни Балтії обговорюють із союзниками по НАТО збільшення військових сил на їхній території, щоб стримувати Росію.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины НАТО Львов
Источник материала
Поделиться сюжетом