Це Гра в кальмара: Богдан Шинкарьов про перемогу в МастерШеф, кар’єру за кордоном і хейт
Це Гра в кальмара: Богдан Шинкарьов про перемогу в МастерШеф, кар’єру за кордоном і хейт

Це Гра в кальмара: Богдан Шинкарьов про перемогу в МастерШеф, кар’єру за кордоном і хейт

В ексклюзивному інтерв’ю Фактам ICTV переможець 11 сезону проєкту Мастер.

Шеф на СТБ Богдан Шинкарьов розповів про власну стратегію участі в шоу, кар’єру за кордоном, а також поділився рецептом улюбленої закуски.

– До участі в шоу Мастер.

Шеф ви працювали та розвивалися в абсолютно інших сферах.

Коли та звідки у вас виник інтерес до кулінарії?.

– Судячи з моєї комплекції тіла, інтерес до їжі в мене виник давно (усміхається, – Ред.).

Як говорив відомий шеф-кухар Массімо Боттура: Не довіряйте занадто худим шеф-кухарям.

Мені здається, все починається з любові до їжі.

Мене дивують люди, які дуже люблять смачно поїсти, але водночас не люблять готувати.

Ніхто краще, ніж ти, не задовольнить твої потреби.

З розвитком смакових рецепторів та цікавості до їжі виникає бажання її готувати!.

– Чия була ідея взяти участь у шоу? Як наважилися вийти із зони комфорту та піти на кастинг?.

– Офіційно моя дружина вважає, що це була її ідея, і вона мене морально готувала до цього три роки (усміхається, – Ред.).

Але насправді мої друзі надіслали мені посилання на кастинг, бо чули, що я хотів піти.

Я подумав хвилин 15, тому що сумнівався, що мене візьмуть.

Але все повернулось інакше!.

– Мастер.

Шеф – це своєрідна “гра на виживання”.

Що було найскладнішим під час участі: камери, спілкування, графік, конкурси чи щось інше?.

– Так, ви маєте рацію.

Шеф – це своєрідна Гра в кальмара, але яку придумали набагато раніше.

І номер один там Ектор (сміється, – Ред.).

Мабуть, найважчим для мене був графік.

Я останні роки працюю багато, але дозволяю собі відпочивати.

А на проєкті не лише морально важко, а й фізично.

Загалом робота кухаря – це непросте заняття.

Цілий день ти на ногах, плюс камери, інтерв’ю – це все вибивало з колії.

Більшість глядачів не розуміють, чому ми робимо елементарні помилки, оскільки дивляться випуск раз на тиждень.

Але у нас же зовсім інший графік! Не так все просто, як здається з дивану (усміхається, – Ред.).

– Що, на вашу думку, допомогло вам перемогти? В чому полягала ваша стратегія участі в шоу?.

– Відразу, як я отримав білий фартух після кастингу, я вийшов і сказав в інтерв’ю, що буду навчатися.

Мені здається, що саме це допомогло мені перемогти, бо я вважаю, що абсолютно у кожній сфері найголовніше – це знання.

Звичайно, коли знання примножуються до таланту, виходить фантастичний результат, і можна стати найкращим у світі.

Але перш за все – знання! Я старався їх отримувати якомога більше.

Крім цього, я завжди намагався дивувати суддів, намагався не повторюватись.

Якщо мені дістався той самий продукт, то я змінював техніку, якщо це однакова техніка – я змінюю інгредієнти чи сенс страви.

Коли ти довгий час готуєш одним і тим самим людям, головний секрет успіху – дивувати! Їжа має викликати не лише смак, а й емоцію.

І ось цей подив і відчуття Вау мають бути завжди.

Коли я відкрию свій заклад, то зроблю його саме за таким принципом – щоб люди приходили і йшли з відчуттям Вау.

– У суперфіналі ви готували страви у концепції подорожей та їжі біля океану.

Чому обрали саме таке меню та чи були впевнені у своїх стравах?.

– Я продовжу свою філософію, що їжа має викликати емоцію.

Я почав згадувати, які найкрутіші емоції приносила мені їжа.

І мені пригадалися різні поїздки, не обов’язково за кордон.

Я все дитинство провів у Криму, там була дуже смачна їжа.

Звичайна їжа на березі моря разом з морською атмосферою приносила дитячу радість.

І я вирішив, що цю емоцію необхідно перенести у свій концепт, аби передати її суддям та закріпити смачною їжею.

До речі, з приводу їжі я був не впевнений, адже це авторські страви, які я готував уперше.

Мені здається, що страва, в якій я буду впевнений на 100%, це та, яку я буду опрацьовувати кілька тижнів, разів 20 приготую, і коли ви прийдете до мене на шефську вечерю або в ресторан, я скажу: Ось у цій страві я впевнений!.

– Яка кухня ваша найулюбленіша і чому? Чи можете назвати свої три коронні страви?.

– Одна з найулюбленіших – іспанська.

Потім – вся азійська і французька їжа.

Це три найулюбленіших кухні.

Що стосується страв, то візьмемо будь-яку інтерпретацію качки.

Будь-яка її частина – ніжки чи філе.

А качка у повному складі – це взагалі моя любов, моє улюблене м’ясо.

Потім йде Wok – це якраз те, з чого я почав любити готувати вдома.

Мені подарували вок-сковорідку, і почалася творчість.

Ну і на третє місце можна багато чого поставити – паелья, ризото, різноманітні тартари.

Я дуже люблю севіче.

Я навчився найкраще готувати саме те, що мені найбільше подобається їсти.

Просто, дешево та швидко: рецепт ризото з гарбузом від Ярославського.

– Ви казали, що найбільше любите готувати закуски.

Чи можете поділитися з нашими читачами рецептом улюбленої закуски?.

– Так, я дуже люблю готувати закуски, тартари та севіче.

Одна з найпростіших – гуакамоле – це напівсоус, напівзакуска.

Його дуже смачно їсти з чипсами, намащувати на тост або подавати до м’яса.

Це дуже крута штука.

Перше, що необхідно зробити – це вибрати спілий авокадо.

Він обов’язково має бути м’який (якщо буде твердий, нічого не вийде).

Він має бути темнуватий, але не як каша.

Кладемо спілий авокадо в тарілку, розминаємо виделкою – це обов’язково! Ніякого блендера, лише виделкою! Додаємо сюди чилі-перець, сік лайму, трішки кінзи й можна трішки дрібно нарізаного помідора.

Все це розминаємо, додаємо сіль до смаку.

Готово! Чудова закуска.

І на сніданок можна, і друзям на стіл, і просто під перегляд фільму.

Чи багато у вас хейту після проєкту? Як реагуєте на нього?.

– На моїй сторінці хейту майже немає.

Гнівні коментарі в особисті повідомлення чи під постом мені пишуть дуже рідко.

Якщо взяти хейт на You.

Tube чи на сторінці Мастер.

Шеф, він, звичайно, є.

Хтось вболівав не за мене, а хтось просто любить ображати людей.

Це нормально, і я розумів, що так буде.

Відвертий хейт, коли мене принижують, мене не ображає.

Це все дурниці, на які я навіть не зважаю.

Мене може образити, коли людина неправильно зрозуміла певну ситуацію, неправдиво висловлюється про мій вчинок або намагається неправильно його інтерпретувати.

– Вже навесні ви відправитеся на навчання у Францію.

Після навчання в школі плануєте розвиватися в Україні чи, можливо, думали про кар’єру за кордоном?.

– У мене вже була можливість поїхати за кордон і розвиватися там.

Я все ж таки вирішив залишитися в Україні, тому що тут моя родина і друзі.

Це для мене неймовірно цінно.

Я б дуже хотів, аби моя кар’єра склалася саме в Україні.

Я всі свої сили витрачатиму на це.

Я розглядаю варіант – багато подорожувати та переймати досвід інших країн.

Але жити я хочу в Україні.

Сподіваюсь, у мене вийде побудувати тут гідну кар’єру, щоб залишатися на батьківщині разом зі своєю родиною та друзями.

Битва сезонів.

Найяскравіші учасники минулих сезонів знову зійдуться на головному кулінарному проєкті країни, щоб з’ясувати, хто з них найкращий.

Найсмачніший чоловік! Зірки привітали Ектора Хіменеса-Браво з 50-річчям ?>.

Источник материала
Поделиться сюжетом