Мовний скандал у Києві: компанія відмовила у співбесіді через українську
Мовний скандал у Києві: компанія відмовила у співбесіді через українську

Мовний скандал у Києві: компанія відмовила у співбесіді через українську

За словами чоловіка, йому відмовила у співбесіді національна компанія, яка є одним з «топових» роботодавців в Україні
фото: focus.ua

Відмовили у наступному етапі співбесіді лише тому, що у колективі компанії всі говорять російською, а він українською

У Києві розгорівся черговий скандал через мовне питання. Один зі столичних офісів української компанії відмовив у співбесіді кандидату, який не захотів спілкуватися виключно російською у колективі. Про це написав претендент на посаду Богдан Мельник у Facebook.

За словами чоловіка, йому відмовили у наступному етапі співбесіді лише тому, що у колективі компанії всі говорять російською, а він переходити на російську у розмові з українцями відмовився. Зокрема, Богдан наголосив, що може використовувати її лише як іноземну мову.

«Виявляється, незалежно від свого професійного рівня, володіння англійською та інших навичок, я не можу працювати в компанії, яка має офіси в шести містах України, виключно тому, що я розмовляю українською. Мова про компанію Andersen, вона ж Andersen People», – зазначає він.

При цьому, як додає Богдан, йдеться про національну компанію, яка є одним з «топових» роботодавців в Україні.

Нагадаємо, у Маріуполі чоловік погрожував барменці. Як стверджують очевидці, через українську мову.

Як відомо, Закон про державну мову набув чинності 16 липня 2019 року. 16 липня 2021-го почали діяти норми, які регулюють використання мови сфері культури.

Нагадаємо, що українська мова офіційно зазвучала у музеях 25 країн світу.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь пояснив, чому досі нікого не оштрафували за порушення мовного закону. За словами мовного омбудсмена, для оформлення скарги порушення слід зафіксувати в письмовому вигляді або як аудіо або відео. До слова, сума штрафу коливатиметься від 5100 до 6800 грн.

Нещодавно стався скандал, коли з'ясувалося, що нібито компанія Nestle примушує працівників говорити російською. Суд відкрив провадження.

Днями у столиці сталася трагедія: через українську мову зарізали молодого спортсмена.

Источник материала
Поделиться сюжетом