5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Погода на Водохреще може змінити плани українців: занурюватися чи ні?
Погода на Водохреще може змінити плани українців: занурюватися чи ні?

Погода на Водохреще може змінити плани українців: занурюватися чи ні?

Поточний тиждень в Україні буде характеризуватися температурними "гойдалками".

У день святкування Водохреща очікується посилення морозів, які змінить коротке потепління, а в суботу та неділю знову повернуться суттєві "мінуси". Відповідний прогноз оприлюднила синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха, пише "Обозреватель".

Погода в Україні з 19 по 21 січня

Згідно з прогнозом експерта, з 19 січня територія України опиниться під впливом поля підвищеного тиску, у зв'язку з чим погодні умови стануть більш спокійними і очікується поступове вщухання вітру. Опади малоймовірні, варто чекати прояснень при зниженні температури повітря.

За словами синоптика, на переважній території країни температурні показники встановляться в межах від -5 до -10 градусів, в північних і східних областях - до -13 градусів. Вдень буде тепліше, від 0 до -5 градусів.

19 січня в Україні похолодає

На Заході і Півдні України синоптик прогнозує вночі між -2 і -7 градусами, а вдень - близько 0.

"На дорогах зберігатиметься ожеледиця", - розповідає експерт.

Погодні умови на Водохреща, 19 січня, в Києві будуть досить сприятливими. Так, за словами Птухи, в цей день в столиці очікуються нічні -4...-6 градусів і денні -1...-3 градуси.

У Києві на Водохреща вдень очікується до -3 градусів

Ближче до кінця тижня у зв'язку з проходженням атмосферного фронту синоптик прогнозує повернення коливань температури в бік несуттєвого потепління. Так, вночі, за її словами, температура повітря складе від 0 до -6 градусів, а вдень - від -1 до +3 градусів. У південній частині країни буде тепліше, до +5 градусів. У східній і північно-східній частинах України температурні показники вночі встановляться в межах від -6 до -12 градусів, а вдень - між 0 і -6 градусами.

Погода в Україні на вихідних, 22 і 23 січня

У суботу та неділю синоптик прогнозує помірне зниження температури до невеликого морозу. Так, у Києві нічна температура очікується в межах від -3 до -5 градусів, а вдень - від -1 до -3 градусів.

Читайте також: правила купання на Водохреща і чи можна "змити" гріхи водою з ополонки.

Нагадаємо, що на Водохреща у Києво-Печерській Лаврі УПЦ відбудеться 9 святкових літургій.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом