6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Готуються до війни? Російські дипломати поспіхом залишають Україну
Готуються до війни? Російські дипломати поспіхом залишають Україну

Готуються до війни? Російські дипломати поспіхом залишають Україну

Авторитетне видання The New York Times опублікувало інформацію про екстрену евакуацію з українських консульств російських дипломатів з сім'ями, посилаючись на високопоставленого співробітника служби безпеки України.

Про це йдеться на офіційному сайті газети.

Росія влаштувала евакуацію дипломатів

Газета оприлюднила інформацію, отриману від співрозмовника зі служби безпеки, ніби з початку січня з України стали виїжджати сім'ї російських дипломатів. Слідом за дружинами і дітьми країну покинули самі співробітники посольств. Зокрема, повідомляється про тридцять родин дипломатів з консульств у Києві та Львові, яких вже евакуювали.

Видання NYT повідомило, що Росія евакуювала з консульств більшість своїх дипломатів разом з сім'ями

І це не межа, пише видання. Співробітникам, що залишилися, теж наказали готуватися до швидкого від'їзду. Офіційний представник США повідомив, що Вашингтон знав про підготовку евакуації, тоді як Кремль заперечував таку можливість. І продовжує робити це зараз. Українська сторона теж підтверджує, що не отримувала вказівок від РФ евакуювати співробітників дипломатичних установ.

Консульства працюють у штатному режимі

За словами спікера Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка, "МЗС не отримувало від російської сторони інформацію про евакуацію працівників Російської Федерації з України". Плюс, українська сторона не планує закривати посольства, що функціонують в Росії, і закликати дипломатів на батьківщину.

Речник МЗС України Олег Ніколенко каже, що інформації про евакуацію українська сторона не має

З Кремля надходять повідомлення про те, що ніякої евакуації не було, зате є сфальсифікована інформація. Установи в Києві та Львові нібито працюють у штатному режимі, сім'ї росіян, як і самі дипломати, продовжують перебувати на території України.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що комік Слава Комісаренко втік з Росії в Україну, рятуючись від білоруського КДБ.

Також ми писали, що "Кожен український політик повинен трошки часу провести в СІЗО", - Юрій Луценко.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом