У Китаї через коронавірус посилюють правила переміщення по країні
У Китаї через коронавірус посилюють правила переміщення по країні

У Китаї через коронавірус посилюють правила переміщення по країні

У Китаї посилюють правила пересування по країні \ фото REUTERS

У Китаї число нових випадків захворювання коронавірусом досягло дворічного максимуму, у зв'язку з чим влада посилює правила переміщення по країні.

Крім цього, влада закликає людей не імпортувати товари з-за кордону. Співробітники Пекінського центру з контролю за захворюваннями дійшли висновку, що одна жінка заразилася варіантом "Омікрон", розкривши посилку, передає Бі-бі-сі.

Чиновники також попередили, що коронавірус може подорожувати між державами при імпорті заморожених продуктів. Однак багато вчених ставлять під сумнів цю теорію.

Жінка в Пекіні дала позитивний результат на варіант "Омікрон" незважаючи на те, що останнім часом не покидала місто. Поки що вона єдина мешканка міста, у якої знайдено цей високо заразний варіант COVID-19.

За словами чиновників центру, сліди вірусу були виявлені в посилках, що прибувають з інших країн. Прибулі з-за меж Китаю посилки пропонується розкривати на вулиці, в рукавичках і негайно позбавлятися упаковки.

У понеділок в Китаї почався сезон святкових новорічних подорожей - за місячним календарем Новий рік настає 1 лютого. В цей час по країні зазвичай подорожують сотні мільйонів людей.

Кілька китайських міст підняли рівень ковідної загрози у зв'язку з поширенням COVID-19: подорожуючим потрібно повідомляти про поїздки за кілька днів до прибуття.

Незважаючи на високий рівень вакцинації - більше 86%, - Китай як і раніше дотримується політики "нуль заражених", негайно вводячи суворі карантини в місцях, де з'являється вірус. Ця стратегія набула особливої актуальності напередодні зимових Олімпійських ігор, які почнуться в Пекіні і сусідній провінції Хебей 4 лютого.

У понеділок Китай скасував плани з продажу квитків на зимові Олімпійські ігри в Пекіні. Спостерігати за змаганнями буде дозволено тільки по запрошенню.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • "Омікрон" поширюється швидше "Дельти" і може заражати вакцинованих-глава ВООЗ
  • ВООЗ схвалила 10-ту вакцину від коронавірусу: що про неї відомо
  • Китайське місто-мільйонник закрили на карантин через виявлення 127 випадків коронавірусу (відео)
Теги по теме
Коронавирус Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом