За минулий рік від раку померло більше людей, ніж від коронавірусу
За минулий рік від раку померло більше людей, ніж від коронавірусу

За минулий рік від раку померло більше людей, ніж від коронавірусу

КИЇВ. 18 січня. УНН. В Україні за минулий рік від раку померло більше людей, ніж від коронавірусу. Про це свідчать дані Державної служби статистики України (січень - жовтень 2021 року - ред.), повідомляє УНН.

Деталі

Від онкологічних захворювань за січень - жовтень минулого року померло понад 62 тисячі людей. При цьому від коронавірусу, який був ідентифікований - понад 54 тисячі.

У даний момент тільки в Україні, за даними МОЗ, налічують близько 1 млн хворих на онкозахворювання.

У ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров'я - ред.) підкреслюють: рак - одна з найпоширеніших хвороб у світі.

При цьому близько половини онкологічних захворювань, заявляють у ВООЗ, можна попередити, якщо виключити фактори ризику і приділяти особливу увагу профілактиці.

За словами фахівців лікарні ізраїльської онкології LISOD, в даний час багато видів раку, особливо на ранніх стадіях ефективно піддаються лікуванню. Все залежить від конкретного захворювання, загального стану пацієнта і його морального настрою. Головне-вчасно виявити хворобу. А для цього всім людям, незалежно від ризиків, слід регулярно проходити скринінгові обстеження. Вони не знижують ризик, але дозволяють виявити небезпечне захворювання на ранній стадії, коли лікування найбільш ефективне.

У лікарні ізраїльської онкології LISOD пацієнт може пройти всі можливі види скринінгу, які довели свою ефективність у всьому світі і стали стандартом ранньої діагностики онкологічних захворювань.

Источник материала
Поделиться сюжетом