Медики пояснили одну із причин проблем із пам’яттю
Медики пояснили одну із причин проблем із пам’яттю

Медики пояснили одну із причин проблем із пам’яттю

Дефіцит вітаміну B12 може спричинити серйозні ушкодження нервової системи, аж до деменції. Цей процес може підвищити ризик серцево-судинних захворювань.

Дефіцит вітаміну В12 найчастіше зустрічається у людей похилого віку від 65 до 74 років, повідомляє Національна служба охорони здоров’я Англії.

Вона зазначає, що вітамін B12 допомагає підтримувати здоров’я нервових клітин та червоних кров’яних тілець, дефіцит яких може викликати різні хвороби, включаючи втрату пам’яті.

Клініка Мейо стверджує, що деякі дослідження показують, що низький рівень вітаміну В12 може бути пов’язаний з підвищеним ризиком розвитку деменції, проте “не було доведено, що прийом добавок із вітамінами групи В покращує роботу мозку або симптоми втрати пам’яті” , – заявили в клініці.

За даними цієї медичної установи, рекомендована добова норма вітаміну B12 для дорослих становить 2,4 мікрограми. При цьому люди, які дотримуються вегетаріанської або веганської дієти, можуть бути схильні до дефіциту, оскільки рослинна їжа не містить вітаміну B12, пояснюють лікарі.

Хорошими джерелами вітаміну B12 є м’ясо, риба, молоко, сир та яйця. Іноді веганські та вегетаріанські продукти окремо збагачують вітаміном B12, наприклад, деякі рослинні молочні продукти або пластівці для сніданку.

Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.

Источник материала
Поделиться сюжетом