28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Втеча від військових і підготовка "домашньої фортеці": українцям дали поради на випадок війни
Втеча від військових і підготовка "домашньої фортеці": українцям дали поради на випадок війни

Втеча від військових і підготовка "домашньої фортеці": українцям дали поради на випадок війни

У той час як українські політики щосили намагаються уникнути повномасштабної війни з Росією, багато хто на тлі 8-річних військових дій на Донбасі все ж допускає ескалацію конфлікту.

На тлі нарощування російської присутності на кордоні з Україною в Центрі стратегічних комунікацій та інфорбезпеки випустили брошуру "У разі надзвичайної ситуації або війни" з інструкцією дій у разі війни. Документ складається з 14 сторінок.

Про що йдеться в брошурі?

Зокрема, в брошурі описані хороші оборонні здібності України, якій вдається стримувати державу-агресора з 2014 року. Також в документі повідомляється, що в разі повномасштабної війни ключова роль буде покладена на обласні підрозділи терроборони.

Скріншот фрагмента тексту брошури

Українці також отримали рекомендацію оцінити власний будинок як потенційну фортецю. Зокрема, рекомендується перевірка підвалів та укриттів у будинку, підготовка запасів питної та технічної води, продовольства з тривалим терміном зберігання, необхідних речей та документів на випадок екстреної евакуації, забезпечення функціонування власного транспорту та заправка бака паливом.

Українцям розповіли, як підготувати будинок до початку війни

Крім того українцям радять підготувати альтернативні джерела обігріву та приготування їжі на випадок відключення електричної енергії та газу.

Інші рекомендації на випадок війни

Крім іншого, в брошурі містяться поради не розкривати свої плани незнайомим або малознайомим людям, виходити з дому з паспортом, уникати скупчення людей, а побачивши озброєних військових - залишати небезпечну територію.

Ці та інші корисні поради, зокрема, про дії в разі обстрілів, - ви можете прочитати в докладних інструкціях від Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Раніше на MY.UA: "18 сценаріїв нападу": Клімкін розкрив тему переговорів з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Читайте також: готуються до війни? Російські дипломати поспіхом залишають Україну.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом