19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як зрозуміти, що почалася війна? Ознаки повноцінного російського вторгнення
Як зрозуміти, що почалася війна? Ознаки повноцінного російського вторгнення

Як зрозуміти, що почалася війна? Ознаки повноцінного російського вторгнення

Останнім часом українські та іноземні ЗМІ рясніють заголовками про те, що Росія готується до повномасштабного вторгнення в Україну. На це натякають багато факторів, як дислокація військ на кордоні, від'їзд дипломатів і т. п.

Подробиці пише видання BBC.

Фактори, що вказують на війну

Звичайно, на початок активної фази військових дій будуть вказувати різні незаперечні факти. Наприклад, якщо колони російських танків перетнуть український кордон, в повітрі з'явитися авіація, почнуться ракетні обстріли або авіаудари по позиціях українських військових.

У такому разі не буде сенсу приховувати, що війна дійсно перейшла в нову фазу. Першими про те, що трапилося, заговорить українська влада, що підхоплять ЗМІ у нас і за кордоном. Але перед тим як атаки стануть реальними, відбудеться підготовка до них, що не зможе сховатися від стеження супутниками або розвідкою.

Після 2014 року російські війська постійно дислокуються в анексованому Криму і на Донбасі

Зокрема, на кордоні почнеться так звана "комплектація формувань". На даний момент, там більшою мірою знаходиться важка техніка, а не бойовики, тому збільшення кількості армійських підрозділів не зможе залишитися непоміченим. Як і "прибуття матеріально-технічних і допоміжних елементів".

Що відбувається в Україні зараз

Не можна сказати, що війни немає. Просто способи нападу обрані стороною агресора і безпосередньо президентом Володимиром Путіним інші, ніж пряме вторгнення з танками і армією. Наприклад, згадаємо недавні кібератаки на сайти державних відомств України. Відповідальність за це багатьма експертами лягає на російських хакерів. Подібний непрямий метод війни може "пошкодити критичну інфраструктуру і порушити здатність України координувати військові зусилля".  

Ознаки початку повноцінної війни в Україні: як зрозуміти, що Володимир Путін готується до нападу?

Нагадаємо, названа нова можлива дата повномасштабного вторгнення Росії - 20 лютого. Це число вибрано військовими експертами не випадково. Саме тоді закінчаться зимові Олімпійські ігри-2022 в Пекіні і російсько-білоруські навчання біля українських кордонів.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що у США порівняли Україну з Афганістаном і порадили купувати "квитки на евакуаційний рейс".

Також ми писали, що Росія нападе 20 лютого?

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом