"Відступатиме до останнього солдата": у МЗС відповіли президенту Хорватії, який образив Україну
"Відступатиме до останнього солдата": у МЗС відповіли президенту Хорватії, який образив Україну

"Відступатиме до останнього солдата": у МЗС відповіли президенту Хорватії, який образив Україну

Після заяв хорватського президента Зорана Мілановича, що Україні не місце в НАТО, а українському народу недоречно допомагати на фоні російськох агресії, в Міністерстві закордонних справ Дмитра Кулеби України вимагають спростування цих слів хорватською владою.

Відповідне повідомлення-коментар опублікували на сайті  МЗС ввечері у вівторок, 25 січня. 

Як у Хорватії образили Україну

Українське МЗС вважає, що заяви Зорана Мілановича, президента Хорванії, є неприйнятними. Він вважає Україну "одною з найкорумпованіших країн" і обіцяє, що у разі ескалації ситуації в Україні - Хорватія "відступатиме до останнього солдата". Політик, на думку МЗС, образив пам’ять тих українців, які боролися за свою державу і віддали життя заради кращого майбутнього України в колі інших європейських країн.

«Україні не місце в НАТО», — таке твердження теж було серед заяв Мілановича. У Міністерстві прокоментували, що подібні вислувлювання їх глибоко розчаровують. Також у відомстві вважають, що подібні заяви хорватського президента створюють дисонанс із загальнолюдськими цінностями, оскільки серед всього іншого Зоран Міланович підкреслив, що наразі Україні допомагати недоречно. Причина, за словами президента, в російській агресії.

Зоран Міланович, президент Хорватії

Україна нагадала Мілановичу, що ми допомагали Хорватії, коли там відбувалась боротьба за незалежність. Також руку допомоги українці протягнули Хорватії і минулоріч, коли там бушували пожежі. 

У МЗС висловлюють сподівання, що подібна невдячність президента Хорватії є тільки його рисою, а не рисою всього хорватського народу. 

Публічне спростування заяв

Україна вимагає, щоб президент Хорватії Зоран Міланович спростував свої заяви публічно і щоб подібне не повторювалося. «Україна розраховує на незмінну підтримку Хорватії, зокрема на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції нашої держави», — резюмували в МЗС.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, чому США почали термінову евакуацію своїх людей з України. Щось знають?

Також портал MY.UA писав, чому президент Туреччини Ердоган запросив Зеленського і Путіна приїхати на переговори.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом