Google присвятив дудл 180-річчю художника Архипа Куїнджі, який любив малювати Україну
Google присвятив дудл 180-річчю художника Архипа Куїнджі, який любив малювати Україну

Google присвятив дудл 180-річчю художника Архипа Куїнджі, який любив малювати Україну

На честь 180-річчя від дня народження російського художника Архипа Куїнджі Google випустив черговий дудл, який прикрашає головну сторінку цієї пошукової системи.

Подробиць пише видання "Крим. Реалії".

Хто такий Архип Куїнджі?

Художник народився 27 січня 1842 року в містечку Карасівка, що в Катеринославській губернії Російської імперії. Він відомий як майстер пейзажного живопису. Безліч робіт створив, надихаючись природою Кримського півострова. Саме там він написав десятки картин, що зображують Кримські гори, заходи і світанки, Чорне море та інші пейзажі.

Google присвятив дудл 180-річчю Архипа Куїнджі. Картина "Місячна ніч на Дніпрі" (1880)

Серед найзнаменитіших картин Архипа Куїнджі - "Місячна ніч на Дніпрі", написана в 1880 році, і "Вечір на Україні", датована 1878 роком. Безліч робіт майстра зберігається в галереях і музеях України, Росії, Азербайджану, Вірменії Білорусі.

Сенсаційна крадіжка картини художника

27 січня 2019 року в Третьяковській галереї стався інцидент, що наробив багато шуму. Чоловік під виглядом музейного працівника вкрав з рами картину Архипа Куїнджі "Ай-Петрі. Крим". Підозрюваний Денис Чуприков був затриманий і засуджений до трьох років колонії.

Картина " Ай-Петрі. Крим", яку в 2019 році вкрав з Третьяковської галереї Денис Чуприков

Цей інцидент призвів до безлічі звільнень. Наприклад, позбулися посади доглядач галереї і начальник служби безпеки, а генеральному директору оголосили догану у зв'язку з крадіжкою.

Раніше портал MY.UA повідомляв, "Секрети Playboy": Х'ю Хефнер змушував моделей робити це з собаками і знаменитими гостями.

Також ми писали, що сиквел "Сексу і міста" потрапив у міжнародний скандал через "російську повію".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом