Рада дозволила теробороні використовувати особисту мисливську і стрілецьку зброю
Рада дозволила теробороні використовувати особисту мисливську і стрілецьку зброю

Рада дозволила теробороні використовувати особисту мисливську і стрілецьку зброю

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №6302 щодо уточнення завдань та основ підготовки і ведення національного спротиву. За відповідне рішення проголосували 278 народних депутатів.

У документі уточнюються повноваження органів військового управління Збройних сил України, зокрема Командування сил спеціальних операцій ЗСУ, яке є організатором руху опору.

Зокрема, у законі зазначено, що Командування сил спеціальних операцій організовує і займається підготовкою, веденням та підтримкою руху опору, забезпечує заходи оперативного реагування на зміну обстановки, відбирає громадян, які хочуть стати учасниками руху опору, визначає потреби у ресурсах.

Військовослужбовці, працівники правоохоронних органів та інші особи, які залучаються до організації, підготовки, підтримання та виконання завдань руху опору, підпорядковуються командувачу Сил спеціальних операцій.

Видатки на організацію, підготовку і ведення руху опору належать до таємних видатків державного бюджету України, які виділяються Міноборони.

Читайте
З перевіркою та контрактом: в Україні визначили умови набору до підрозділів тероборони

Крім того, закон передбачає, що члени добровольчих формувань територіальних громад мають право застосовувати під час виконання завдань територіальної оборони особисту мисливську зброю, стрілецьку зброю, інші види озброєння та боєприпаси до них у визначеному законом порядку.

Також законопроєкт №6302 урегульовує питання грошової винагороди особам, що проходять військову службу і питання порядку та умови підпорядкування Національної гвардії під час уведення правового режиму воєнного стану.

Закон про основи національного спротиву Верховна Рада ухвалила у липні 2021 року. Він є частиною комплексної оборони держави.

Національний опір передбачає комплекс заходів для максимально широкого залучення громадян України до гарантування військової безпеки, суверенітету і територіальної цілісності країни, стримування і відсічі агресії.

Источник материала
Поделиться сюжетом