Кафедра загальної хімії ЧНУ отримала підтримку Інжинірингової школи Noosphere
Кафедра загальної хімії ЧНУ отримала підтримку Інжинірингової школи Noosphere

Кафедра загальної хімії ЧНУ отримала підтримку Інжинірингової школи Noosphere

Команда з кафедри загальної хімії та хімічного матеріалознавства, яка об’єднала студентів, аспірантів та випускників Малої академії наук, пройшла відбір та отримала підтримку в рамках діяльності Інжинірингової школи Noosphere в Чернівецькому національному університеті.

Студенти повинні спроектувати та розробити стенд для автоматизованого і відтворюваного синтезу наночастинок в лабораторних умовах з можливістю вибору їх параметрів. Програмне забезпечення для стенду також писатимуть самостійно, так як на старших курсах мають змогу відвідувати лекції з «автоматизації хімічних процесів». На завершальному етапі команда має порівняти результати одержаних синтезів виготовлених вручну та з допомогою стенду. Про це йдеться на сайті ЧНУ.

Вже місяць як команда отримала першу частину обладнання (блок живлення, перистальтичні насоси, мікроконтролер та інші витратні матеріали) та здійснює перші випробування під супроводом ментора д.х.н.Халавки Юрія Богдановича, а в реалізації допомагають лаборанти з кафедри комп’ютерних систем та мереж. 

Для довідки:

Серед найбільш успішних розробок, реалізованих на базі Noosphere Engineering School – мобільний додаток "My Pol", система автоматизованого управління вогнем артилерії "ArtOS", система моніторингу якості повітря YourAirTest, розумна сигналізація для велосипедів WheelKeep, проєкт "Студентська ракета" та інші.

ГО «Асоціація Noosphere» – некомерційна громадська організація, діяльність якої спрямована на підтримку STEM-освіти, популяризацію наукових досліджень та наукового підходу до створення інноваційних продуктів та побудову екосистему, сприятливу для розвитку інженерних стартапів в Україні.

Місія організації – стимулювати й підтримувати наукові відкриття, сприяти поширенню і впровадженню в життя наукових знань, а також розвивати інтерес суспільства і бізнесу до науки. Серед ініціатив «Ноосфери» – мережа науково-технічних лабораторій Noosphere Engineering School, конкурс інженерних стартапів Vernadsky Challenge, реновація парку імені Юрія Гагаріна у Дніпрі, реконструкція дніпровського планетарію та ін.

Noosphere щорічно підтримує ініціативи, які популяризують науку та заохочують молодих інженерів до створення сучасних високотехнологічних проєктів, у тому числі космічного спрямування. 

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны