Nissan готує компактний електомобіль на заміну Micra: перше фото
Nissan готує компактний електомобіль на заміну Micra: перше фото

Nissan готує компактний електомобіль на заміну Micra: перше фото

Компанія Nissan збирається створити новий електрокар.

Про це повідомляє пресслужба виробника.

Зазначається, що нова модель повинна прийти на заміну Micra, а ключовим її ринком повинна стати Європа.

Судячи із зображення, електрокар отримав укорочений капот і круглу світлодіодну оптику, з'єднану між собою тонкою смугою.

Також видно великий логотип марки та традиційні дзеркала заднього виду.

За даними виробника, в основі моделі ляже модульна платформа CMF B-EV, яка була розроблена концерном Stellantis спеціально для компактних електромобілів.

Операційний директор Nissan Ашвані Гупта описав новинку таким чином: це принципово нова модель: вона була розроблена зусиллями Nissan, а спроєктована та зроблена Renault.

Він підкреслив, що, незважаючи на загальну платформу, електромобіль набуде оригінального дизайну і "збереже характер Nissan".

Технічні подробиці, а також терміни появи та ціни на електрокар, який замінить актуальну Micra, компанія оголосить пізніше.

Згадана архітектура CMF B-EV вже використовувалася для маленького електрокара Renault 5 Prototype, присвяченого культовій моделі R5: він дебютував у статусі концепту на початку 2021 року, а до 2025 року на ринку має з'явитися серійна версія.

Що ж до Nissan, то марка має намір до 2026 значно збільшити обсяги продажів батарейних машин, а до 2030 випустити 23 електрифікованих моделі, зокрема - 15 електромобілів.

Tesla не випускатиме нові моделі електрокарів 2022 року - Ілон Маск.

Renault показала ескіз інтер'єру нового кросовера Austral.

Преміальний автовиробник готовий відмовитися від машин із ДВЗ: названо терміни.

Источник материала
loader
loader