Італія продовжила заборону на в'їзд українським туристам
Італія продовжила заборону на в'їзд українським туристам

Італія продовжила заборону на в'їзд українським туристам

КИЇВ. 29 січня. УНН. Уряд Італії до березня продовжив заборону на в'їзд туристам з України. Про це повідомляє УНН із посиланням на МЗС Італії.

Деталі

Міністерство закордонних справ Італії оновило перелік країн категорії D. Україна до цього списку не увійшла. Це означає, що з 1 лютого вона залишається в категорії E, для якої в'їзд з туристичною метою, навіть за наявності щеплень проти COVID-19, заборонений.

Заборона буде чинною до 15 березня 2022 року.

Українці можуть потрапити в Італію, якщо доведуть, що мета їхньої поїздки з "поважної причини". Зокрема, потрібно буде надати документи, які підтверджують наявність роботи, навчання чи лікування на території країни.

Окрім того, в Італію пускатимуть тих громадян, які повертаються до місця проживання, мають громадянство ЄС, довідку на проживання в ЄС, чи є близькими родичами громадян ЄС.

Зазначили, що на українців, які провели 14 днів перед перетином італійських кордонів у країнах, внесених до категорій С і D, заборона не поширюється.

Нагадаємо

Міжнародна правозахисна група Amnesty International закликала Італію послабити жорсткі COVID-обмеження, щоб уникнути дискримінації щодо нещеплених людей.

Источник материала
loader
loader