Хіміки ЧНУ отримали підтримку Інжинірингової школи Noosphere
Хіміки ЧНУ отримали підтримку Інжинірингової школи Noosphere

Хіміки ЧНУ отримали підтримку Інжинірингової школи Noosphere

Команда з кафедри загальної хімії та хімічного матеріалознавства, яка об’єднала студентів, аспірантів та випускників Малої академії наук, пройшла відбір та отримала підтримку в рамках діяльності Інжинірингової школи Noosphere в Чернівецькому національному університеті. Про це йдеться на офіційному сайті навчального закладу.

Студенти повинні спроектувати та розробити стенд для автоматизованого і відтворюваного синтезу наночастинок в лабораторних умовах з можливістю вибору їх параметрів. Програмне забезпечення для стенду також писатимуть самостійно, так як на старших курсах мають змогу відвідувати лекції з «автоматизації хімічних процесів». На завершальному етапі команда має порівняти результати одержаних синтезів, виготовлених вручну та з допомогою стенду.

Вже місяць як команда отримала першу частину обладнання (блок живлення, перистальтичні насоси, мікроконтролер та інші витратні матеріали) та здійснює перші випробування під супроводом ментора д. х. н. Халавки Юрія Богдановича, а в реалізації допомагають лаборанти з кафедри комп’ютерних систем та мереж. 

Теги по теме
исследование новости Черновцов Образование
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны