«Мені соромно». Трухін заявив про готовність скласти мандат
«Мені соромно». Трухін заявив про готовність скласти мандат

«Мені соромно». Трухін заявив про готовність скласти мандат

«Мені соромно». Трухін заявив про готовність скласти мандат - Фото 1
«Мені соромно». Трухін заявив про готовність скласти мандат - Фото 2
Олександр Трухін: У стані шоку я дійсно наговорив багато дурниць, які в звичайному стані я не повторив би.
«Мені соромно». Трухін заявив про готовність скласти мандат - Фото 3
«Мені соромно». Трухін заявив про готовність скласти мандат - Фото 4

Народний депутат Олександр Трухін у письмовому коментарі «Інтерфакс-Україна» заявив про готовність скласти депутатський мандат у тому випадку, якщо того вимагатимуть ситуація та команда «Слуги народу».

Нардеп зазначив, що він «щиро шкодує, що він опинився в епіцентрі скандалу» з ДТП.

«Щодо моєї поведінки на місці аварії. Мені соромно. У стані шоку я дійсно наговорив багато дурниць, які в звичайному стані я не повторив би. Я хотів би вибачитися перед усіма, кого торкнулася моя реакція в шоковому стані», – зазначив нардеп і додав, що його поведінці «навряд чи є виправдання».

«Я розумію, що зараз багатьох охоплюють емоції та бажання приписати мені всі можливі злочини, але я не давав нікому хабара, не брав хабара, і дякувати Богові, в результаті аварії всі залишилися живі та здорові», – зазначив Трухін.

Трухін заявив, що усвідомлює політичну відповідальність і з розумінням сприйняв рішення виключити його з лав партії Слуга народу.

«Я не приховую, що хотів якнайшвидше піти з місця аварії. Я усвідомлював свій статус народного депутата, і передбачав публічний резонанс, до якого призведе аварія незалежно від того, винен я чи ні. Я не втік і не ховався з місця аварії ще до прибуття поліцейських, а хотів піти, коли вже було надано допомогу всім учасникам ДТП. Якщо команда та ситуація змусить скласти мандат, я готовий понести цю відповідальність», – йдеться у коментарі Трухіна.

Нардеп повідомив, що протягом останніх п'яти місяців він повною мірою «співпрацював із правоохоронцями, проводив слідчі заходи, давав свідчення та надав співробітникам ДБР і Національної поліції всю інформацію».

«І якщо потрібно – готовий пройти це ще раз до завершення розслідування», – підсумував нардеп.

2 лютого 2021 року нардепа Трухіна виключили з партії «Слуга народу», відповідне рішення ухвалила голова партії Олена Шуляк.

Рішення про виключення Трухіна ухвалено після публікації розслідування УП про резонансну ДТП за участю нардепа у серпні 2021 року.

Теги по теме
ДТП Слуга народу
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader