Експрезидент закликав атакувати Москву в разі нападу на Київ
Експрезидент закликав атакувати Москву в разі нападу на Київ

Експрезидент закликав атакувати Москву в разі нападу на Київ

Колишній президент Польщі Лех Валенса прокоментував своє ставлення до загостреної ситуації між Україною і Росією. Він уточнив, що потрібно робити в разі нападу.

Про це пише видання Rzeczpospolita.

"Я поважав і підтримував Путіна"

Лех Валенса був главою Польщі в період 1990-1995 років. Він не приховує, що раніше тепло і по-дружньому ставився до президента Росії Володимира Путіна, вважав його хорошою людиною, підтримував і поважав. Більше того, хотів з радістю відвідати Російську Федерацію, адже "до Росії ближче, ніж до Нью-Йорка".

Екс-президент Польщі Лех Валенса закликав Україну атакувати Москву у разі нападу на Київ

Лех Валенса також називав Путіна мудрою людиною. Наводимо його прямі слова щодо глави РФ: "Путіну я б зміг пояснити, якби у мене було більше розмов з ним. Якби він дав себе переконати. Він мудра людина. Мудрий, тільки треба для нього додати аргументів".

Ця цитата прозвучала від екс-президента Польщі в 2018 році. Зараз він змінив позицію на повністю протилежну.

"Європа не повинна відступати або підтримувати Путіна"

У 2022 році Лех Валенса каже, що розуміє всю реальну загрозу вторгнення Росії в Україну. Але запевняє, що подібного ні в якому разі не можна допустити. Для цього країни Європи повинні зробити все можливе зі свого боку, застосовуючи наявні ресурси.

Раніше Лех Валенса добре ставився до Володимира Путіна, але тепер вважає, що його потрібно зупинити

Політик констатував, що сильно розчарувався в Путіні як людині: "Він занадто далеко зайшов". Лех Валенса закликає покласти край диктатурі з боку Російської Федерації щодо спільних інтересів з Німеччиною і Францією. А також негайно дати відсіч Москві, якщо трапиться вторгнення до Києва.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що українофоб Жириновський госпіталізований у важкому стані, незважаючи на 8 російських вакцин.

Також ми писали, що Саакашвілі заспівав гімн України в суді: в руках тримав український прапор, але перевернутий.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом