Анонімне анкетування виявило факти нестатутних відносин: у МВС розповіли про перші результати розслідування в в/ч НГУ в Дніпрі
Анонімне анкетування виявило факти нестатутних відносин: у МВС розповіли про перші результати розслідування в в/ч НГУ в Дніпрі

Анонімне анкетування виявило факти нестатутних відносин: у МВС розповіли про перші результати розслідування в в/ч НГУ в Дніпрі

У МВС перевіряють інформацію про нестатутні відносини у військовій частині 3021 НГУ, де 20-річний Артемій Рябчук розстріляв своїх товаришів по службі.

За його словами, проводиться службове розслідування, мета якого перевірити реагування на скарги керівництвом в/ч, дотримання порядку зберігання, обігу та видачі зброї, з’ясування фактів звернень військовослужбовців цієї в/ч до медичних закладів та встановлення причин цих звернень, анонімне анкетування військовослужбовців, що можуть допомогти встановити порушення статутних відносин та з’ясувати реальний морально-психологічний клімат в колективі.

"Представниками комісії проведено анкетування особового складу частини №3021 НГУ.

Вже до початку ґрунтовного аналізу анкет, яке от-от розпочнеться, можу сказати, що комісією виявлено факти позастатутних відносин.

Отримані матеріали будуть скеровані ближчими днями до ДБР", - написав Єнін.

Він акцентував увагу на тому, що виявлені факти позастатутних відносин не свідчать про мотиви розстрілу.

"Мотиви досі невідомі нам, і іх з’ясовуватиме ДБР в рамках досудового розслідування.

Завдання службового розслідування, що проводить МВС - з’ясування морально-психологічного клімату в колективі, перевірка процесів добору та підготовки кадрів, дотримання порядку проходження військової служби тощо.

Ми крок за кроком встановлюємо обставини, пов’язані із відхиленням від правил та маємо вжити заходів для унеможливлення повторення подібних надзвичайних ситуацій", - написав заступник міністра внутрішніх справ..

Він додав, що комісія виявила порушення порядку та організації несення служби, що і призвело до трагедії.

"Порушено порядок доступу до кімнати зберігання зброї.

Зафіксовано відсутність контролю за замиканням ставниці для зброї, яка мала б бути належно замкнута.

Також викликає питання якість інструктажу перед вступом до наряду і нехтування медичним забезпеченням військовослужбовців – низка медикаментів в аптечці була відсутня", - повідомив Євген Єнін.

Солдат-строковик отримав автомат АК-47 і розстріляв із нього 10 людей.

Внаслідок чого загинули його чотири товариші по службі та одна жінка.

Ще п'ятеро постраждалих потрапили до лікарні.

Нині за їхнє життя борються медики.

Командувач Нацгвардії Микола Балан подав у відставку у зв’язку трагедією на заводі "Південмаш", де 20-річний солдат строкової служби Артемій Рябчук з автомата розстріляв караул військовослужбовців.

Вбивство солдатів у Дніпрі: стрільцеві загрожує довічний термін.

Стали відомі імена загиблих військовослужбовців на "Південмаші" у Дніпрі.

Масове вбивство нацгвардійців у Дніпрі: став відомий психічний стан 20-річного Артемія Рябчука.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader