Сховатися не зміг: НАБУ затримала депутата Київради від "слуг" Трубіцина
Сховатися не зміг: НАБУ затримала депутата Київради від "слуг" Трубіцина

Сховатися не зміг: НАБУ затримала депутата Київради від "слуг" Трубіцина

Через кілька годин після затримання помічника Владислава Трубіцина правоохоронці затримали самого депутата Київради від "Слуги народу". Про викриття політика на отриманні 1,26 мільйона гривень хабаря повідомили у НАБУ.

За даними ЗМІ, довірену особу Трубіцина затримали у машині, в якій перебував сам депутат. Втім, останньому вдалося втекти від правоохоронців, але ненадовго.
НАБУ та САП показали відео з викриттям “слуги” Трубіцина на хабарі

Незабаром працівники САП планують повідомити голові постійної комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою про підозру у скоєнні злочину.

Що відомо про викриття "слуги народу" Трубіцина на хабарі

  • За даними слідства, місцевий депутат вимагав від підприємців 1,39 мільйона гривень за розміщення МАФів у різних районах столиці.
  • Діяв політик разом з керівником комунального підприємства, а також ще двома заступниками директора двох КП. Крім того, до злочинної оборудки Трубіцин нібито залучив свого помічника.
  • Вдень 9 лютого, коли зловмисник отримав 1 мільйон 260 тисяч гривень хабаря, фігурантів провадження затримали. Однак організатор схеми буцімто зумів втекти.
  • Для затримання Трубіцина правоохоронці нібито оголосили план-перехоплення, який вже за кілька хвилин призвів до успіху.

Якщо детективи НАБУ зможуть довести провину депутата, а також його поплічників, фігурантам провадження загрожує від 5 до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Крім того, зловмисникам можуть заборонити обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки після звільнення.

Дивіться відео викриття "слуги" на отриманні хабаря:

Може скласти компанію колезі Кузьміних

Незабаром Трубіцину мають обрати запобіжний захід. Це ж стосується й нардепа Сергія Кузьміних, якого 28 січня спіймали на хабарі у 558 тисяч гривень. За таку чималу суму парламентар обіцяв сприяти в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею на Житомирщині. Оскільки нардеп одразу ж "захворів", слідчі оголосили його у розшук.

Прокурори просили суддів посадити "слугу народу" під варту, але служителі Феміди не змогли обрати йому запобіжний захід. Засідання перенесли на 11 лютого.

Источник материала
loader
loader