Переговори між Росією та Україною зайшли в глухий кут – WSJ
Переговори між Росією та Україною зайшли в глухий кут – WSJ

Переговори між Росією та Україною зайшли в глухий кут – WSJ

Російські та українські переговорники у нормандському процесі заявили, що їм не вдалося дійти згоди після дев’ятигодинних переговорів у Берліні у четвер.

На переговорах на рівні радників лідерів Нормандської четвірки обговорювали шляхи припинення військового конфлікту на Донбасі та вирішення багатомісячної кризи, спричиненої нарощуванням російських військ уздовж українських кордонів.

Дмитро Козак, представник Росії на переговорах за участю Франції, Німеччини, Росії та України, заявив, що розрив між сторонами настільки великий, що вони навіть не можуть домовитися про спільну заяву.

За його словами, переговори на рівні радників, ймовірно, триватимуть доти, доки не буде досягнуто достатнього прогресу для підготовки до саміту лідерів країн. Нині ж це неможливо.

Глава Офісу президента України та представник України на переговорах Андрій Єрмак також зазначив, що є “серйозні розбіжності, але є бажання продовжити спілкування”.

Читайте
Радники Нормандської четвірки погодились із розблокуванням роботи ТКГ

Єрмак зазначив, що майбутні обговорення, швидше за все, будуть зосереджені на питанні обміну полоненими між Києвом та ОРДЛО, а також на відкритті переходів між Україною та територіями, що знаходяться під контролем бойовиків.

Як пише The Wall Street Journal, берлінська зустріч стала продовженням переговорів у Парижі. Минулого місяця обговорювали відродження угоди Мінськ-2 2015 року, яку так і не було реалізовано. Москва і Київ так і не змогли досягти консенсусу щодо того, що означають положення Мінська-2 і в якій послідовності вони мають застосовуватися.

Теги по теме
Андрей Ермак Нормандський формат
Источник материала
Поделиться сюжетом