Супутники Maxar сфотографували скупчення російської військової техніки у Криму, Білорусі та на заході Росії
Супутники Maxar сфотографували скупчення російської військової техніки у Криму, Білорусі та на заході Росії

Супутники Maxar сфотографували скупчення російської військової техніки у Криму, Білорусі та на заході Росії

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Супутники американської компанії Maxar Technologies зробили нові світлини з російською військовою технікою в окупованому Криму, у Білорусі та на заході Росії. Про це повідомляє УНН із посиланням на Twitter кореспондента BuzzFeed Крістофера Міллера.

Цитата

"У Криму вранці 10 лютого на аеродромі "Жовтневе" було помічено нове розміщення військ і техніки (російської  — ред.). На цей покинутий аеродром на північ від Сімферополя прибуло понад 550 військових наметів і сотні техніки", — написав Міллер.

Також, за словами кореспондента, нові війська та техніка прибули на берег озера Донузлав. А поблизу Новоозерного та поблизу міста Славне на північно-західному узбережжі Криму було помічено широке розгортання військової артилерії.

На заході Росії велика кількість збройних сил нещодавно прибула на Курський полігон, що приблизно за 110 кілометрів на схід від кордону з Україною. За словами кореспондента, туди продовжує надходити додаткове спорядження, також готуються до розміщення додаткових військ та техніки.

Окрім цього, супутники зафіксували розгортання військ та бойової групи поблизу білоруського міста Речиця, менш ніж за 45 кілометрів від кордону з Україною.

Також у Білорусі помітили розгортання військ на аеродромі Зябрівка, окрім техніки та облаштування наметів для перебування людей там розмістили польовий госпіталь та гелікоптери.

Контекст

Країни Заходу останнім часом звертають особливу увагу на нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового вторгнення Росії та посилення російської дезінформації.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наприкінці минулого року повідомив, що 122 тис. російських військових перебувають на відстані 200 км та 143,5 тис. військових за 400 км від російсько-українського кордону.

Головна вимога глави Кремля полягає в гарантіях від США та їхніх союзників, що Україні не дозволять вступити до НАТО.

Захід закликає Росію відвести війська від українського кордону та загрожує масштабними санкціями у разі можливого вторгнення.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader