Юлія Тимошенко назвала чотири причини, чому вторгнення Росії неможливе
Юлія Тимошенко назвала чотири причини, чому вторгнення Росії неможливе

Юлія Тимошенко назвала чотири причини, чому вторгнення Росії неможливе

Юлія Тимошенко розповіла про причини, через які сьогодні навряд чи трапиться повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Політик посилалася на доводи військових експертів.

Про це вона повідала в прямому ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна" 11 лютого.

З яких причин Росія не нападе

Лідер партії "Батьківщина" і народний депутат Юлія Тимошенко безліч разів зустрічалася з десятками військових експертів, розмірковуючи на тему потенційного вторгнення Російської Федерації. Всі вони висловили сумніви з приводу повномасштабної війни сьогодні. І для цього є чотири аргументи.

По-перше, тієї військової потужності, яка дислокується біля українських кордонів недостатньо для початку активних військових дій. По-друге, українська армія значно посилилася після 2014 року, про що не можуть не знати в Кремлі. По-третє, Москва розуміє, що проти країни готуються санкції від світової спільноти. Ці заборони можуть стати "смертельними" для Росії в багатьох питаннях.

Нарешті, у світовій історії не існує прикладів, коли напередодні вторгнення в чужу країну про це відкрито заявлялося і проходила публічна підготовка протягом декількох місяців.

Юлія Тимошенко назвала чотири причини, чому Росія навряд чи нападе на Україну найближчим часом

Ймовірна причина нагнітання обстановки

На думку Юлії Тимошенко, існує одна причина, чому і країни Заходу, і сама Росія нагнітають ситуацію в питанні вторгнення. Це відбувається для того, щоб змусити Україну прийняти Мінські угоди на умовах Кремля, що означає: Київ повинен на рівні Конституції прийняти закон про особливий статус окремих регіонів Донецької та Луганської областей. Звичайно, це означає для України втрату незалежності і суверенітету.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Зеленський ввів санкції проти телеканалу "Наш" на підставі рішення РНБО.

Також ми писали, що Росія планує підірвати Керченський міст, щоб виправдати напад на Україну.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом