"Тривалий ковід" руйнує життя людей, кількість заражених зростає
"Тривалий ковід" руйнує життя людей, кількість заражених зростає

"Тривалий ковід" руйнує життя людей, кількість заражених зростає

Синдром "тривалого ковіда" - дуже поширене явище серед перехворілих на коронавірусну інфекцію. На жаль, йому експерти не приділяють належної уваги, а на рівні держави вплив на суспільство практично ігнорується.

Подробиці пише видання BBC.

Що таке "тривалий ковід", його симптоми

В одній тільки Великобританії більше 1 млн людей страждають від "тривалого ковіда". Їм може заразитися будь-яка людина, навіть яка легко перехворіла коронавірусом. Найбільш поширені симптоми включають сильну втому, задишку, проблеми з концентрацією уваги і пам'яттю, втрату або зміну смаку і нюху, болі в м'язах і суглобах, розлади сну. Є і більш рідкісні симптоми, які проявляються індивідуально і з різною силою.

Симптоми "тривалого ковіда" включають втрату пам'яті, зміни смаку і запаху, болі в суглобах і м'язах і ін.

На жаль, на думку експертів, "Омікрон", який викликає легкий перебіг COVID-19, може призвести до спалаху "тривалого ковіда" серед пацієнтів. Допомогти запобігти цьому синдрому і подальший вплив на життя людини допоможе безпосередньо вакцинація і посилені запобіжні заходи.

Історії британців, які заслуговують на увагу

32-річна Жасмін Геєр планувала стати інструктором з йоги, але захворіла на коронавірус, який переріс у "тривалій ковід". До сих пір вона знаходиться на лікарняному, постійно відчуває біль в серці, задишку, не може нормально ходити і розмовляти. Лікарі пов'язували симптоми з тривожністю, але дослідження показали, що в легенях дівчини є невеликі згустки крові, які заважають насиченню необхідним рівнем кисню.

Британки Емілі Міллер і Жасмін Геєр, чиї життя змінилися через "тривалий ковід"

21-річна Емілі Міллер не має можливості лікуватися, платити за лікування і житло. Через втрату роботи у неї погіршився фінансовий стан, адже симптоми не дозволяють активно рухатися.

Пара Ентоні Лавлесса і Клер Хупер знаходиться в схожій ситуації. Обидва захворіли "тривалим ковідом", але не можуть почати реабілітацію через тяжкий перебіг хвороби. У той же час вони повинні оплачувати іпотеку і рахунки, хоча працювати теж не здатні.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що у сім'ї померлого екс-мера Харкова Геннадія Кернеса - померла молода жінка.

Також ми писали, що хотіла одужати і створити сім'ю: померла сама худа жінка на планеті.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом