Повітряний простір над Україною не закривають, але є проблема
Повітряний простір над Україною не закривають, але є проблема

Повітряний простір над Україною не закривають, але є проблема

Міністерство інфраструктури спростувало чутки про те, що незабаром в Україні почнеться повітряна блокада і авіасполучення з іншими країнами буде припинено.

Відповідна заява з'явилася на офіційній сторінці Міністерства в соціальній мережі Facebook.

Мінінфраструктури запобіжить загостренню ситуації

13 лютого було проведено нараду з представниками Офісу Президента, Державної авіаційної служби, а також різних аеропортів і авіакомпаній. На порядку денному стояло питання про закриття повітряного простору. Глава Міністерства інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що чутки, поширювані по мережі щодо повної повітряної блокади, не відповідають дійсності.

У Міністерстві інфраструктури спростували чутки про повітряну блокаду і закриття авіасполучення в Україні

У деяких перевізників, каже чиновник, дійсно виникли складнощі, пов'язані з ринком страхування, але держава надасть всі фінансові гарантії для підтримки авіаринку і надалі запобігатиме загостренню ситуації.

На жаль, уточнив Кубраков, ринок страхових послуг дуже вразливий до інформаційного поля, яке зараз рясніє повідомленнями про початок вторгнення Росії в Україну. Тим не менш, на даний момент "29 іноземних авіакомпаній здійснюють вильоти з 34 країн світу в Україну".

Результат ситуації з пасажирами SkyUp

Також у Міністерстві інфраструктури заявили, що у разі виникнення проблем українські громадяни будуть повернуті з-за кордону. Зокрема, пасажири, які перебували на борту літака авіакомпанії SkyUp, вже вирушили з аеропорту Кишинева в Україну.

Консули МЗС України на автобусах відправили пасажирів літака SkyUp з Кишенева в Україну

Нагадаємо, в ніч на 13 лютого повітряне судно, прямуючи з Португалії в Бориспіль, здійснило вимушену посадку в Молдові, а більше двом сотням пасажирів довелося чекати автобусів, які повинні були направити людей додому.

Ситуацію під особистий контроль взяли консули Міністерства закордонних справ, які перебували в аеропорту Кишинева і організували транспортування українців.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Ми сра*и на всі їхні санкції", - посол Росії дав відповідь на погрози заходу.

Також ми писали, що літак SkyUp відмовився залітати в Україну, Гончаренко заявив про повітряну блокаду.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом