Археологи повідомили про знахідку, здатну переписати історію людства
Археологи повідомили про знахідку, здатну переписати історію людства

Археологи повідомили про знахідку, здатну переписати історію людства

Французьким археологом вдалося підтвердити, що Homo Sapiens прибули на територію Європи на 12 тисяч років раніше, ніж вважалося до цього.

Судячи з знахідки вчених, наші предки протягом тисячоліть співіснували з неандертальцями, а не вбили їх, як тільки прибули. Версії щодо причини виживання саме предків сучасної людини розглянули в матеріалі видання BBC.

Що відомо про знахідку археологів?

У печері Мандрен, що у Франції, група археологів на чолі з професором Людовіком Слімаком з Університету Тулузи виявила кілька скам'янілостей, що свідчать про прибуття Homo sapiens на територію Європи на більш ніж 10 тисяч років раніше, ніж вважалося до цього, і протягом багатьох тисяч років існували поруч з неандертальцями.

Інфографіка BBC

Це відкриття повністю суперечить сучасній історичній теорії, відповідно до якої нашими предками були знищені попередні жителі цього континенту відразу після свого прибуття.

Скам'янілості, виявлені на розкопках в печері Мандрен

Йдеться про молочний зуб дитини Homo sapiens, який потрапив в печеру близько 54 тисяч років тому, а також про знаряддя праці, зроблені як нашими предками, так і властиві для неандертальців.

Ймовірні причини вимирання неандертальців

Вчені розглядають різні теорії щодо причин виживання тільки предків сучасних людей. За однією з них, Homo sapiens вижили завдяки здатності розмовляти і мистецтву. Згідно з іншою, причина в більш розвиненому, ніж у неандертальців, мозку.

Професор Кріс Стрінгер припускає, що справа в організованості Homo sapiens і створенні великих соціальних груп, однак, за його словами, сучасні вчені не мають достатньої інформації для визначення точної причини вимирання саме неандертальців.

Раніше на MY.UA: олень напав на мисливця і вибив йому око: "Карма".

Читайте також: шокуюче передбачення Ванги на 2022 рік: "Вогненний дощ і сльози".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом