За спробу підкупу поліцейських буковинка постане перед судом
За спробу підкупу поліцейських буковинка постане перед судом

За спробу підкупу поліцейських буковинка постане перед судом

2 лютого правоохоронці задокументували факт надання неправомірної вигоди екіпажу сектору реагування поліції селища Глибока. Пропонуючи співробітникам поліції гроші, водійка намагалася уникнути адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху. За такі дії жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до чотирьох років. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

Здійснюючи патрулювання територією обслуговування працівники СРПП відділення № 5 ( смт Глибока) Чернівецького районного управління поліції в селі Аршиця зупинили автомобіль «ВАЗ-21015» за порушення Правил дорожнього руху. За кермом перебувала 34-річна жителька села Нижні Петрівці.

Під час спілкування з жінкою поліцейські помітили у неї ознаки сп’яніння та запропонували пройти обстеження за допомогою алкотестера. Кермувальниця після проходження обстеження, усвідомлюючи, що їй загрожує адміністративна відповідальність і позбавлення права керувати транспортними засобами, вирішила надати правоохоронцям неправомірну вигоду.

Працівники поліції відмовилися від грошей і попередили порушницю про неприпустимість протиправної поведінки та передбачену законодавством кримінальну відповідальність.

Проігнорувавши застереження поліцейських, жінка поклала кошти до службового автомобіля. Правоохоронці одразу викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала протиправні дії буковинки.

В ході досудового розслідування співробітники поліції зібрали достатню кількість доказів причетності жінки до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального Кодексу України. Слідчі під процесуальним керівництвом Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду.

Теги по теме
полиция Черновицкая область взятка
Источник материала
Поделиться сюжетом