Резніков озвучив причину загострення на Донбасі
Резніков озвучив причину загострення на Донбасі

Резніков озвучив причину загострення на Донбасі

aото: пресслужба президента

Резніков: «17 лютого ворог здійснив 60 обстрілів, з яких 43 з забороненої зброї»

Міністр оборони Олексій Резніков назвав однією з причин загострення на Донбасі вчорашнє проведення Радбезу ООН. Про це глава Міноборони заявив під час виступу в Раді.

«Вчора були зафіксовані аномальні події, які помітно відрізняються від того, що було з початку року і наше завдання приборкати цю аномалію, щоб вона не стала прологом для ескалації», – зазначив Резніков.

Резніков наголосив, з 1 січня по 16 лютого включно по лінії дотику з боку тимчасово окупованих Росією територій було зафіксовано 107 обстрілів позицій наших воїнів і 4 обстріли населених пунктів.

«Зазвичай фіксувалося від 2 до 5 порушень на добу, були періоди по кілька днів, коли не фіксувалося жодного обстрілу. Натомість за минулу добу, 17 лютого ворог здійснив 60 обстрілів, з яких 43 з забороненої зброї», – зауважив глава Міноборони.

Як відомо, 17 лютого окупанти обстріляли дитячий садок у Станиці Луганській. Як повідомлялося, бойовики, які обстріляли дитсадок у Станиці Луганський, ліплять фейки про українську армію. Також слідчі Служби безпеки України відкрили справу через обстріл дитсадка та школи на Донбасі.

До слова, проросійські бойовики на Донбасі звинуватили українську армію в загостренні. Тим часом, російські ЗМІ повідомляють про масове відведення путінських військ. Попри гучні заяви окупантів, останній звіт української розвідки, зібраний у середу, не містить жодних доказів того, що Росія відводить свої війська від кордонів України.

Крім того, Зеленський відреагував на обстріл дитсадка у Станиці Луганській.

Источник материала
loader
loader