Десять причин їсти брокколі
Десять причин їсти брокколі

Десять причин їсти брокколі

Брокколі – продукт, що має безліч корисних властивостей і захищає від низки хвороб. У тому числі – від раку, застуди, захворювань очей. Докладніше – у матеріалі.

Відомо, що броколі допомагають дитячому організму швидше розвиватися. Але це не все. Ці овочі корисні для дорослих. Про корисні властивості цих продуктів розповіла дієтолог Ягмур Сатироглу.

Насамперед, броколі багаті речовиною сульфорафаном. Продукти, що містять цю речовину, захищають від онкологічних захворювань.

Також містять брокколі клітковину, а це підтримує здоров’я травної системи. Допомагають ці овочі та контролювати вагу.

Позитивно впливають брокколі і на зір. Сприяють цьому такі речовини, як зеаксантин, лютеїн. Перша покращує гостроту зору та захищає очі від негативного зовнішнього впливу, друга – впливає на організм як антиоксидант.

Завдяки вітаміну К брокколі дозволяють підтримувати необхідну щільність кісток, формують міцну кісткову тканину.

Вітаміни групи B, що входять до складу броколі, покращують стан волоссяПозитивно впливає овоч і на шкіру.

Вітаміни А і С у броколі допомагають зміцнити імунітет та захиститися від різних хвороб.

Знижує брокколі також холестерин у крові. Все це – завдяки розчинній клітковині.

Важливу роль відіграє даний продукт у підтримці здоров’я серця і судин, зниженні тиску. Відповідають за ці процеси клітковина та калій.

Нарешті, броколі допомагає контролювати рівень цукру в крові завдяки хрому.

Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.

Источник материала
loader
loader