Кінорежисерка Ірина Цілик закликала до інформаційної підтримки України
Кінорежисерка Ірина Цілик закликала до інформаційної підтримки України

Кінорежисерка Ірина Цілик закликала до інформаційної підтримки України

«Це війна не проти України, а проти всієї Європи та всього західного світу».

Міжнародна спільнота має чинити опір російській пропаганді разом з Україною. Про це сказала кінорежисерка Ірина Цілик, чий фільм «Земля блакитна, ніби апельсин» здобув призи міжнародних кінофестивалів, зокрема, Sundance. 

Ірина Цілик разом із іншими кінодіячами нагадала, що Україні потрібна підтримка.

«Важливо розуміти, що російський неофюрер та мільйони його безголосих та згодних людей почали війну не проти України, а проти всієї Європи та всього західного світу», – підкреслила кінорежисерка.

Ірина Цілик переконана, що російська пропаганда – це теж складова війни проти України.

«Коли я кажу про підтримку, я маю на увазі не лише санкції та інші дії лідерів наших союзників. Нам також потрібна інформаційна підтримка. Важливо розуміти, що Путін побудував царство кривих дзеркал, де біле називають чорним та навпаки. Ми маємо чинити опір російській пропаганді разом. Тобто кожен з вас, друзі, – зазначила кінематографістка. – Здається, Україна знову у центрі уваги всього світу. Але нам потрібно більше. Я знаю, що росіяни не зупинять свого фюрера. Але весь цивілізований світ може це зробити, у нас є багато різних інструментів та “зброї”. Найважливіше – не дивитися мовчки, як Левіафан намагається зжерти Україну. Ваша країна може стати його наступною метою».

Нагадаємо, 20 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабні військові дії на території України. 

Президент Володимир Зеленський звернувся до росіян зі словами: «Хотят ли русские войны? Я очень хотел бы ответить на этот вопрос. Но ответ зависит только от вас, граждане Российской Федерации».

Державне агентство України з питань кіно закликало кіноспільноту публічно звертатись до світу через російську агресію.

«Окрім військової оборони, ми повинні отримати перемогу і в інформаційній війні! Звертаємось до вас із проханням публічно виступати зі зверненнями до міжнародної спільноти, до всіх, хто вірить, що людство нарешті має навчитись жити без воєн, із засудженням військових дій Росії проти України та вимогою зупинити загарбницьку війну проти нашого народу!» – йдеться в повідомленні Держкіно.

Теги по теме
российская агрессия Кино украинское кино
Источник материала
Поделиться сюжетом