Apple запатентувала комп’ютер, вбудований у клавіатуру
Apple запатентувала комп’ютер, вбудований у клавіатуру

Apple запатентувала комп’ютер, вбудований у клавіатуру

Компанія Apple подала патентну заявку, в якій описано комп’ютер, вбудований у клавіатуру. Пристрій позиціюватися як заміна традиційним десктопам та ноутбукам – для роботи системи знадобиться лише монітор. Ресурс Patently Apple зазначає, що транспортувати клавіатуру з вбудованим комп’ютером набагато зручніше, ніж ноутбук або системний блок. Не знадобиться навіть миша – в таку клавіатуру можна вбудувати тачпад. Як і у випадку з Mac mini, для роботи з комп’ютером потрібно лише під’єднати його до монітора.

Примітно, що з цим проєктом Apple не має наміру приносити продуктивність в жертву портативності. Тому в патентній заявці окремо йдеться про систему охолодження: корпус клавіатури із вбудованим комп’ютером має основу з високою теплопровідністю, а обчислювальний блок безпосередньо з ним контактує. Таким чином, тепло від процесора ефективно розсіюється по всьому корпусу пристрою.

Патентна заявка була подана у серпні 2020 року, і тільки зараз. Відомство за патентами та товарними знаками США (USPTO) опублікувало документ. Як і завжди в подібних випадках, жодних відомостей про плани Apple на випуск такого пристрою поки не йдеться. І піонером в даному сегменті компанія точно не стане: у вісімдесяті в такому формфакторі випускалися тепер культовими ZX Spectrum і Commodore 64, у 2009 році ASUS реалізувала щось подібне з Eee Keyboard, а сьогодні цей формат використовує Raspberry Pi 400.

Источник материала
loader
loader