Планшет Xiaomi Mi Pad 5 з Windows 11 ARM протестований у Geekbench
Планшет Xiaomi Mi Pad 5 з Windows 11 ARM протестований у Geekbench

Планшет Xiaomi Mi Pad 5 з Windows 11 ARM протестований у Geekbench

Використання операційної системи Microsoft Windows 11 на недорогих планшетах, розрахованих на ОС Android, йде повільно. Після перших повідомлень про те, що Xiaomi Mi Pad 5 працює під керуванням Windows, що з’явилися в листопаді минулого року, розробники поступово додають функції, що бракують, і покращуючи загальне враження від роботи Windows.

Джерело нагадує, що Windows 11 ARM Xiaomi Mi Pad 5 не отримає офіційної підтримки, тому деякі елементи обладнання можуть ніколи не отримати належні драйвери. Та ж проблема спостерігалася з SoC Intel Cherry Trail/Bay Trail на базі архітектури X86, яка була основою дешевих планшетів, які часто продаються з операційними системами Android і Windows, що працюють паралельно один з одним через варіанти подвійного завантаження. Часто було неможливо інсталювати систему через довгий список драйверів для конкретних пристроїв, які не були включені в офіційні оновлення Windows.

Mi Pad 5 2021 – це високопродуктивний планшет на однокристальній системі Qualcomm Snapdragon SM8150-AC (Snapdragon 860) з GPU Adreno 640. Він має 6 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ флеш-пам’яті. Планшет оснащений дисплеєм IPS роздільною здатністю 2560х1600 пікселів.

Планшет Xiaomi Mi Pad 5 с Windows 11 ARM протестирован в Geekbench

У тесті Geekbench V5 планшет Mi Pad 5 набирає 456 балів у одноядерному тесті та 1992 бали у багатоядерному тесті. У порівнянні з X86-сумісними процесорами це не дуже хороша продуктивність, але в порівнянні з платформою Qualcomm Snapdragon 8cx, що працює під керуванням Windows, відставання становить лише 20-30%. Джерело

Источник материала
loader
loader