TSMC призупинила виробництво процесорів «Ельбрус»
TSMC призупинила виробництво процесорів «Ельбрус»

TSMC призупинила виробництво процесорів «Ельбрус»

Компанія TSMC повністю припинила всі постачання мікроелектроніки російським партнерам, а також призупинила випуск процесорів Ельбрус. Про це повідомив тайванський розділ порталу Yahoo! News.

Тайванська TSMC є найбільшим у світі підрядником виробництва передової мікроелектроніки: серед її клієнтів значаться Apple, Qualcomm, NVIDIA і AMD. Найбільшими російськими клієнтами компанії є “Байкал Електронікс”, НТЦ “Модуль” та МЦСТ (розробляє чіпи “Ельбрус”). Раніше Тайвань оголосив про намір приєднатися до санкцій проти Росії, а США вимагали від TSMC припинити будь-які стосунки із замовниками із РФ.

ТАРС процитувало повідомлення тайванського Центрального інформаційного агентства: «TSMC вже повністю припинила постачання росію та її промисловим постачальникам». Крім припинення постачання готової продукції до Росії повідомляється також про те, що компанія призупинила виробництво процесорів «Ельбрус».

Нагадаємо, західні санкції не передбачають заборони на постачання до Росії товарів споживчої електроніки. Водночас, КНР не підтримала санкцій щодо Росії, тому TSMC можуть замінити підрядники на території материкового Китаю – зокрема, SMIC нещодавно освоїла техпроцес 14 нм, а більшість продукції випускається за нормами менше ніж 20 нм.

Источник материала
loader
loader