Посольство Японії в Києві тимчасово переїжджає до Львова
Посольство Японії в Києві тимчасово переїжджає до Львова

Посольство Японії в Києві тимчасово переїжджає до Львова

КИЇВ. 2 березня. УНН. Японія заявила, що тимчасово закриє своє посольство в Києві через ескалацію російського вторгнення в Україну, За інформацією МЗС, діяльність посольства буде передана до тимчасового офісу зв’язку у Львові. Про це повідомляє УНН з посиланням на KYODO NEWS.

Деталі

Офіс у Львові продовжить надавати підтримку громадянам Японії, які проживають в Україні, у тому числі тим, хто намагається евакуюватися з країни, повідомили у міністерстві.

Рішення про закриття посольства було оголошено в середу після того, як російські військові заявили, що завдадуть ударів по українським комунікаціям і розвідувальним об’єктам у Києві, попередивши жителів аби вони пішли.

З тих пір, як минулого тижня почалося вторгнення Росії в Україну, діяльність посольства була скорочена. Але посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда та ще кілька людей залишилися в Києві.

Станом на 27 лютого в Україні перебували близько 120 громадян Японії. Японський уряд закликав їх до евакуації та забезпечив чартерний літак для перевезення їх із Польщі до третьої країни.

28 лютого уряд також створив у Польщі офіс зв'язку для допомоги громадянам Японії, які прагнуть виїхати з України наземним шляхом.

Нагадаємо

Ряд країн, остання з яких Фінляндія, перевели свої посольство з Києва до Львова.

Теги по теме
Япония Львов и Львовская область
Источник материала
Поделиться сюжетом