Футболіст "Карпат" Герой України посмертно: знищив тридцять одиниць техніки ворога
Футболіст "Карпат" Герой України посмертно: знищив тридцять одиниць техніки ворога

Футболіст "Карпат" Герой України посмертно: знищив тридцять одиниць техніки ворога

Колишньому гравцеві футбольного клубу "Карпати" президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України посмертно.

Про це повідомляти Волинська обласна державна адміністрація.

Загинув у бою під Києвом

25 лютого, на другий день окупаційної війни Росії проти України, неподалік Києва загинув 21-річний Віталій Сапило. Він захищав столицю від російської армії і тримав оборону для захисту мирних громадян. Відомо, що за час своєї служби він встиг знищити три десятки одиниць ворожої техніки.

21-річному Віталію Сапило президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України посмертно

Справа в тому, що в такому молодому віці Віталій Сапило вже був командиром танкового взводу і особисто керував одним з танків. Але підступна атака російських окупантів забрала життя молодого українця. Він потрапив під ворожий авіаудар.

Став Героєм України

Зауважимо, Віталій Сапило є колишнім футболістом львівського клубу "Карпати", який розформували у 2021 році. Саме на сторінці в Facebook цього футбольного клубу повідомили про загибель свого випускника.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння звання Героя України для 15 українських захисників, які мужньо билися, але загинули в бою. Серед них опинився і командир танкового взводу, лейтенант Віталій Сапило. Тепер його подвиги і внесок у перемогу України відображені навіки.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що майже діти: в СБУ назвали середній вік російських солдатів, яких відправили на війну.

Також ми писали, що російським солдатам дають шанс повернутися додому живими: що потрібно робити.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом