Канада ввела нові санкції проти Росії
Канада ввела нові санкції проти Росії

Канада ввела нові санкції проти Росії

Країни світу вводять санкції проти Росії та її чиновників

Нові канадські санкції поширяться на «Роснефть» і «Газпром» та їх десяти керівників

Канада розширила санкції проти Росії у відповідь на агресію РФ проти України. Про це оголосила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі, повідомляє Укрінформ.

«Підтримка Канадою України та її народу - непохитна. На кожен акт агресії, вчинений очільниками Росії, ми відповідатимемо заходами, покликаними ослабити їх спроможність вести війну. Оскільки страшні події в Україні продовжують розвиватися на наших очах, очевидно, що необхідно робити більше», - сказала Жолі.

Вона наголосила, що «ті, хто сприяє російській агресії, будуть притягнуті до відповідальності».

Нові канадські санкції поширюватимуться на «Роснефть» і «Газпром» та їх 10 керівників, які досі не підпадали під дію обмежувальних заходів. «Канада вживає ці кроки разом із міжнародними партнерами та союзниками у солідарності з урядом та народом України. Така координація демонструє широку міжнародну підтримку України та її народу. Консультації із партнерами стосовно впровадження подальших санкцій триватимуть, якщо Росія продовжить свою агресію проти України», - уточнили у канадському МЗС.

Очікується, що санкції набудуть чинності протягом кількох наступних днів. Усі кошти та майно підсанкційних фізичних та юридичних осіб на території Канади заморожуються, а канадцям забороняється проводити із ними будь-які фінансові транзакції.

З часу незаконної анексії Росією Криму, Канада вже наклала санкції на понад 850 фізичних та юридичних осіб. Цього тижня прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про намір повністю відмовитися від імпорту сирої нафти з Росії.

Нагадаємо, 2 березня президент України Володимир Зеленський провів перемовини із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо щодо необхідності розширення обмежувальних заходів проти Росії.

Раніше стало відомо, що Канада надасть Україні протитанкову зброю і відмовиться від російської нафти.

Надзвичайний і повноважний Посол України в США Оксана Маркарова попередила Росію, що її очікує «Велике санкційне меню».

Источник материала
loader
loader