Великобританії поселить українських біженців у конфіскованих особняках російських олігархів
Великобританії поселить українських біженців у конфіскованих особняках російських олігархів

Великобританії поселить українських біженців у конфіскованих особняках російських олігархів

У Великобританії підтримують ініціативу використовувати нерухомість, що належить підсанкційним російським олігархам, для потреб українських біженців.

Про це пише видання The Times.

Лондонські маєтки відберуть з кінцями

Міністр юстиції Великобританії Домінік Рааб заявив про плани Лондона не тільки конфіскувати все майно російських олігархів, які потрапили під санкції, але і вирішити з їх допомогою проблему з поселенням біженців. Швидше за все, в будинках поселять людей, які виїхали з України.

Міністр юстиції Великобританії Домінік Рааб підтвердив можливість селища українських біженців в особняки російських олігархів

"Якщо у нас є докази і правова основа, ми це зробимо", - відповів на питання про можливість конфіскації власності у відповідь на вторгнення Росії в Україну. І додав, що абсолютно точно ці будинки будуть використані для розміщення українських біженців. Більш того, політик анонсував зміни до законодавства Великобританії, згідно з якими власники нерухомості не зможуть оскаржити санкції.

Повернення і компенсації не буде

Це означає, що особняки дійсно опиняться у володінні країни, і уряд зможе зробити з ними будь-які маніпуляції. Навіть продати, з чим погоджуються деякі представники парламенту. Втім, юристи попереджають, що відмова від виплат компенсації може спровокувати проблеми через підрив основних прав власності.

Сьогодні в Лондоні тримають свої" хороми " десятки олігархів Росії. Частина з них під санкціями, значить будинки будуть конфісковані

Але це не допоможе російським олігархам повернути свою власність. Більше того, британський політик Майкл Гоув, член Консервативної партії, додатково розробляє інші санкції проти них. А також складається "чорний список" пов'язаних з Путіним олігархів для введення заборон.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що влада Мальти вдячна за мир і спокій на острові, поки біженців приймають інші країни ЄС.

Також ми писали, що прикордонники повідомили, де найкраще перетинати кордон українським біженцям.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом