"Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію України та Європи", - Зеленський
"Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію України та Європи", - Зеленський

"Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію України та Європи", - Зеленський

Вночі 4 березня російські окупанти влаштували обстріл міста Енергодар, де розташована Запорізька атомна електростанція. Вибух потужністю в 6 разів сильніший, ніж у Чорнобилі, міг створити в Європі радіаційний купол.

Про це розповів президент Володимир Зеленський у ранковому відеозверненні.

Історія Європи могла бути переписана

Вночі почалася найбільша пожежа на найбільшій атомній станції Європи в місті Енергодар. Володимир Зеленський вночі виступив з відеозверненням до всього світу і розповів, що російські військові цілеспрямовано і прицільно б'ють по станції. Отже, вони заздалегідь готувалися до подібного нападу.

Вночі 4 березня почалася пожежа на ЗАЕС внаслідок обстрілу окупантами

Він закликав Європу прокинутися, адже подібні обстріли загрожують повторенням Чорнобильської катастрофи. Світ невідкладно повинен відреагувати на дії агресорів, щоб запобігти жертвам і глобальній екологічній катастрофі.

Пожежу на електростанції ліквідовано

Зеленський уточнив, що жодна держава ніколи не стріляла в атомні енергоблоки. Це ще раз підтверджує, що тероризм Росії спрямований не тільки в бік України, але і всієї планети Земля. 

"Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію України та Європи",- зауважив Зеленський і додав, що незважаючи на велику чисельність армії і техніки, російські окупанти знаходяться на відстані 1000 світлових років від нормальних людей з гідністю.

В даний час пожежу в корпусі ЗАЕС ліквідовано, про жертви і постраждалих інформації не надходило. Але майданчик станції захоплений силами армії Російської Федерації.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Росія заздалегідь підготувала статтю про перемогу "русского мира над малоросами".

Також ми писали, що Росія може використовувати дипфейк, щоб набрехати про капітуляцію України: що це таке.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом