Як підписати декларацію із сімейним лікарем внутрішньо переміщеним особам
Як підписати декларацію із сімейним лікарем внутрішньо переміщеним особам

Як підписати декларацію із сімейним лікарем внутрішньо переміщеним особам

Уже близько мільйона українців залишили свої домівки і стали біженцями у своїй країні, говорячи юридичною мовою — внутрішньо переміщеними особами.

Хтось надав їм притулок, волонтери — годують та одягають, лікарі надають першу медичну допомогу за необхідності.

Але для того, щоб у подальшому мати можливість лікуватися від хронічних хвороб, отримувати ліки за електронним рецептом, направлення до вузьких спеціалістів, потрібно підписати декларацію із сімейним лікарем.

Як підписати декларацію.

Підписати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром може кожна людина, яка постійно проживає в Україні, незалежно від місця реєстрації.

Для внутрішньо переміщених осіб немає жодної перешкоди, щоб підписати декларацію з вибраним лікарем.

Якщо пацієнт має паспорт громадянина України, жодних додаткових довідок, крім довідки про індивідуальний податковий номер, не потрібно.

Якщо у пацієнта немає можливості подати паспорт громадянина України, щоб підписати декларацію про вибір лікаря, але він має право на проживання на території України, тоді він може подати один з таких документів: тимчасове посвідчення громадянина України; посвідку на постійне проживання в Україні; посвідчення біженця; посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту.

Семейный врач заболел или уволился - что делать пациенту.

Якщо вам відмовляють у праві вільно вибрати лікаря незалежно від місця реєстрації, посилайтесь на Наказ МОЗ № 503 від 19 березня 2018 року про “Порядок вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу (ПМД)”.

Саме цей документ регламентує процес вибору лікаря, подання та припинення дії декларації з вибору лікаря.

Источник материала
loader
loader