Близький до Володимира Путіна олігарх Олег Дерипаска публічно виступив за мир
Близький до Володимира Путіна олігарх Олег Дерипаска публічно виступив за мир

Близький до Володимира Путіна олігарх Олег Дерипаска публічно виступив за мир

Поки президент Росії Володимир Путін загруз у своєму вигаданому світі і не бачить причин припиняти військове вторгнення в Україну, розкол думок відбувається навіть у його близькому колі.

Про це пише видання "Європейська правда", посилаючись на Telegram-канал.

Російський олігарх проти війни

Хто б міг сумніватися, що після потрапляння в санкційні списки західних країн багато російських олігархів почнуть нервувати і виявляти опір діям свого президента. Зокрема, ще 27 лютого олігарх Олег Дерипаска, якого вважають хорошим другом Путіна і вхожим в його особисте коло спілкування, заявив, що потрібно відмовитися від війни і відновити мир у двох країнах.

Російський олігарх Олег Дерипаска (ліворуч) і співвласник "Альфа-Банку" Михайло Фрідман (праворуч) висловилися проти війни

Тоді його підтримав співвласник "Альфа-Банку" Михайло Фрідман. "Мир дуже важливий. Переговори треба почати якомога швидше", - закликав олігарх, але це не допомогло йому уникнути персональних санкцій як людині з близького кола президента РФ.

Світ ніколи не стане колишнім

7 березня Олег Дерипаска був внесений до списку санкцій Канади разом з дев'ятьма іменами. Це стало ще більшим ударом по його бізнесу та економічному благополуччю. Як повідомляє видання, реакція про мир послідувала після виступу ізраїльського історика Юваля Ноа Харарі.

Олег Дерипаска сильно постраждав через санкції як особа, наближена до Володимира Путіна

Олігарх погодився з істориком в тому, що потрібен мир, і не тільки Росії, але і планеті в цілому. А також додав, що "після війни весь світ буде іншим, і Росія буде іншою".

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Vodafone, Kyivstar і lifecell запускають в Україні національний роумінг: що це.

Також ми писали, що пропутінський мільярдер українського походження повісився в особняку у Великобританії.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны