Port Agency заснували художній проект, що допоможе розповідати про події в Україні у світі
Port Agency заснували художній проект, що допоможе розповідати про події в Україні у світі

Port Agency заснували художній проект, що допоможе розповідати про події в Україні у світі

Агенція Port Agency та культурна менеджерка Катя Тейлор ініціювали художній проект Artists Support Ukraine. Його мета — допомогти небайдужим культурним інституціям зі всього світу створювати українські куточки та у такий спосіб підтримати нашу країну.

До ініціативи вже доєдналися 38 художників. Роботи з особистими історіями про війну надіслали Алевтина Кахідзе, Антон Логов, APL315, Данило Галкін, Ганна Грабарська, Ігор Гусєв, Юлія Бєляєва, Kinder Album, Марія Куліковська, Маша Шубіна, Оксана Левченя, Олексій Золотарьов, Олександра Ковальова та Олексій Сай. Вони стали основою виставки Ready-To-Show, яку можуть використовувати зарубіжні заклади для поширення інформації щодо подій в Україні.

"Перші три дні проєкт робився правою рукою та голосовими повідомленнями, поки лівою я вела машину на Захід. Нині я в Ужгороді в порівняній безпеці. За ці 10 днів різної роботи й допомоги я зрозуміла, що треба й далі робити те, що робиш найкраще. Я розумію, що можу бути ефективнішою у своєму професійному полі. І тому зосередила всі сили на тому, щоб поширити якомога більше інформації про війну, про те, що відбувається в Україні, і достукатися до найдальших куточків планети. У проекті представлено 38 робіт українських художників та ілюстраторів. За кожною з них чиєсь життя. Життя, яке може бути в небезпеці просто зараз. Міжнародні інституції й художники щодня долучаються до проєкту. Ми сподіваємося, що голос України почують, а війну буде припинено якнайшвидше спільними зусиллями", — розповідає Катя Тейлор.

Культурні інституції за кордоном можуть отримати необхідні матеріали, написавши на hello@port.agency.

Автор – Маша Шубіна (Фото – @artists.support.ukraine)
Автор – Алевтина Кахідзе (Фото – @artists.support.ukraine)

Читайте також:

Джамала зібрала 67 мільйонів євро для української армії.

У твіттері запустили флешмоб #ArtAgainstWar: Художники закликають до миру.

Катя Тейлор
Artists Support Ukraine
Port Agency
Источник материала
Поделиться сюжетом