8 Березня в 13 день війни: Арестович, Кім і Привид Києва привітали хоробрих українок
8 Березня в 13 день війни: Арестович, Кім і Привид Києва привітали хоробрих українок

8 Березня в 13 день війни: Арестович, Кім і Привид Києва привітали хоробрих українок

У 2022 році Міжнародний жіночий день відзначається в 111-й раз. Сьогодні всіх дівчат і жінок прийнято задаровувати квітами і подарунками, але у воєнний час краще побажати українкам мирного неба і добра.

Історія свята 8 березня

Традиція з'явилася з робітничого руху і має американське коріння. У 1908 році безліч тисяч жінок вийшли на демонстрацію в Нью-Йорку. Вони вимагали збільшення зарплати і право голосу, а також скорочення робочого дня.

8 березня весь світ відзначає Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир

Через 2 роки відома в Німеччині діячка Клара Цеткін запропонувала заснувати Міжнародний день боротьби за жіночу рівноправність і емансипацію. Цю ідею підтримали 17 країн одноголосно і в 1911 вперше свято відзначили в Данії, Швейцарії, Австро-Угорщині та Німеччині. 

Святкування і традиції

8 березня стали називати Міжнародним жіночим днем тільки в 1978 році. Тоді організація Об'єднаних Націй з питань освіти науки і культури (ЮНЕСКО) провела 20-ту сесію Генеральною конференцією і заснувала подібну назву.

Кращі привітання у віршах і прозі з 8 березня

Щорічно ООН оголошує тему дня, яка покликана звернути увагу на ті чи інші проблеми сучасного суспільства, що стосуються жінок і їх прав. Тема 8 березня 2022 року – "Гендерна рівність сьогодні заради екологічно стійкого завтра". Плюс по всьому світу проводять святкові заходи, концерти, фестивалі та конференції, щоб показати – жінки повинні бути рівні, а їх досягнення рівнозначні незалежно від національності, мовних, релігійних, політичних та етнічних відмінностей.

8 березня весь світ відзначає Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир

В Україні 8 березня дівчатам і жінкам доводиться відзначати в умовах воєнного часу. Сьогодні нелегко отримати заповітний букет квітів від коханого чоловіка або хлопця, брата, друга або батька. Єдине, що важливо українським дівчатам зараз-отримати звісточку, що їх коханий або член сім'ї живий і здоровий.

8 Березня

Тому побажаємо Україні в це свято великого терпіння і віри в світле майбутнє, а також миру, благополуччя, щастя і добра. Нехай кожен день буде наповнений бажанням боротися і протистояти російському окупанту. З 8 березня, українки!

Раніше портал MY.UA повідомляв, що бронежилети замість суконь: модний дизайнер Андре Тан шиє для ЗСУ та тероборони.

Також ми писали, що зірка "Сутінків" під час престижної церемонії показала фак Путіну: її підтримали колеги.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны