Що відбудеться після Третьої світової війни: зразкова хронологія подій
Що відбудеться після Третьої світової війни: зразкова хронологія подій

Що відбудеться після Третьої світової війни: зразкова хронологія подій

Чи замислювалися ви, що чекає людство після Третьої світової? Ведучий каналу The Infographics Show припустив, які події відбуватимуться у цьому випадку. Докладніше – у статті.

На думку автора, ймовірність початку Третьої світової війни дуже мала, але вона є. Три потужні держави – США, Росія, Китай – могли б розв’язати цю війну. Напевно, можна сказати при цьому лише одне: збитки, завдані економіці в даному випадку, були б величезними. І це змінило б планету.

Подібна війна неминуче, вважає ведучий, розпочнеться з протистояння між китайськими та американськими збройними силами у Південному чи Східно-Китайському морі. Війна між цими двома країнами навряд чи набуде світового масштабу. Щоб вона стала глобальною, потрібні будуть ще кілька кроків.

Насамперед, Китаю потрібно буде безпосередньо загрожувати Японії або напасти на неї. Імовірність цього вже є через присутність у Японії безлічі американських авіабаз. Має бути й третій бік, який цю ситуацію використовуватиме у своїх інтересах. Швидше за все їй стануть такі країни, як Індія, Іран, Росія.

Війна між Китаєм та США призведе до скорочення миротворчих американських сил у різних регіонах світу. Далі Іран може скористатися цією можливістю, щоб напасти на Саудівську Аравію та інші країни у Перській затоці. В результаті це підірве світову торгівлю нафтою та призведе до значних фінансових втрат для всіх країн.

У результаті світ після Третьої світової війни дуже зміниться. На думку автора, війна завершиться майже напевно перемогою США над Китаєм, хоча це вимагатиме великих витрат. Збройні сили Сполучених Штатів будуть після цього сильно ослаблені, і їм знадобиться щонайменше 10 років на відновлення. В результаті США не зможуть швидко реагувати на глобальну кризу, яка настане після війни.

У перші роки після війни розпочнуться регіональні війни в Африці та на Близькому Сході. Іран перетвориться на регіональну наддержаву, яка формуватиме близькосхідну політику на свій розсуд. Це неминуче призведе до екстремізму з періодами нападів на Європу та країни Африки, через що на обох континентах пануватиме тероризм. Також Іран міг би завойовувати інші країни на Близькому Сході.

У результаті, швидше за все, надалі розпочнеться війна між країнами Європи та державами Близького Сходу. Ця війна була для обох сторін вкрай руйнівною.

Заворушення на Близькому Сході лише погіршать становище Китаю після війни. У китайців залишаться лише резервні сили у Західному Китаї для захисту від вторгнення Індії чи Росії. Також США блокуватимуть торгівлю з китайською стороною, і це призведе до зниження ВВП на 35 відсотків. А США втратить через дії Китаю лише 10 відсотків ВВП.

Через проблеми зі світовою торгівлею постраждають інші країни світу. Найбільше – держави Східної Азії, оскільки вони залежать від китайської продукції. Це вплине і на європейські країни, що імпортують недорогі товари, вироблені у Східній Азії.

Далі спад у світовій економіці призведе до соціальних хвилювань та безробіття у всіх країнах. Це може стати причиною створення революційних рухів у деяких державах.

Є й інший варіант Третьої світової – глобальна ядерна війна. У результаті Китай та США будуть практично повністю знищені, при цьому великих втрат зазнає китайська сторона. Якщо Росія приєднається до війни, вона втягне і Францію з Великобританію (країни, що мають ядерну зброю). У результаті ядерна війна вестиметься на чотирьох із семи континентах світу. Далі температура Землі почне дедалі більше знижуватись, вирощувати сільськогосподарські культури стане неможливо. Також деякі культури стануть непридатними для використання через ядерні удари. У результаті голодувати почнуть багато людей у ​​всьому світі. Крім того, частина людей страждатиме від променевої хвороби та різних травм.

Населення всього світу складатиме менше 1 мільярда людей після 5 років глобальної ядерної війни. Через 10 років чисельність становитиме 500 мільйонів. Є підстави також думати, що людство може з часом адаптуватися до наслідків та повністю відновитися з часом. Однак у будь-якому разі тривалість життя людей сильно скоротиться, а рівень забруднення довкілля буде дуже високий. І тут, найімовірніше, Африка годуватиме інший світ.

Источник материала
loader
loader