Взяті в заручники співробітники Запорізької АЕС піддаються тортурам
Взяті в заручники співробітники Запорізької АЕС піддаються тортурам

Взяті в заручники співробітники Запорізької АЕС піддаються тортурам

Ситуація на Запорізькій атомній електростанції продовжує бути критичною. Повідомляється, що персонал станції тримають в заручниках і піддають тортурам, виснажують фізично і морально.

Про це розповів міністр енергетики України Герман Галущенко.

Люди знаходяться під замком чотири дні

Атака на Запорізьку АЕС сталася п'ять днів тому. Вночі війська увійшли на територію міста Енергодар і почали обстрілювати станцію. По будівлях і блоках в п'ятницю вночі велися безперервні атаки, в результаті чого на найбільшій в Європі атомній електростанція почалася пожежа. Її вдалося локалізувати лише вранці.

Персонал Запорізької АЕС перебуває в заручниках окупантів, їх катують і виснажують для використання в пропаганді

Солдат Росії не вдалося вигнати з території, вони окупували станцію і взяли весь персонал в заручники. Герман Галущенко повідомив, що людьми користуються для підживлення пропагандистської машини. Їх катують, щоб змусити говорити на камеру неправдиві слова, які потім транслюватимуть по російському телебаченню як істину.

Потрібно зупинити ядерний тероризм

"Ми закликаємо наших міжнародних партнерів вжити всіх заходів для того, щоб заборонити ведення бойових дій навколо атомних станцій, вивести окупаційні війська із захоплених атомних об'єктів і закрити небо над Україною", - з благанням у голосі звернувся міністр енергетики до країн світу. Він знову апелював на тому, що трагедія на станції стане трагедією для всього світу, адже від наслідків вибуху постраждають люди у всіх країнах.

Наприкінці свого звернення Галущенко закликав допомогти зупинити ядерний тероризм Росії, поки не стало надто пізно. Адже потім "людям доведеться змінити затишок своїх будинків на радіаційні укриття".

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію України та Європи", - Зеленський.

Також ми писали, що "Для сміливих українців": легендарний Стінг підтримав нас, виконавши пісню "Росіяни".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом