Історична подія: Володимиру Зеленському аплодував стоячи британський парламент
Історична подія: Володимиру Зеленському аплодував стоячи британський парламент

Історична подія: Володимиру Зеленському аплодував стоячи британський парламент

8 березня президент України Володимир Зеленський виступив з полум'яною промовою перед Палатою громад Великої Британії, що сталося вперше. Зазвичай іноземні лідери виступають у Вестмінстерському залі.

Виступ транслював YouTube-канал Reuters.

Цитування легендарного політика

Зеленський звернувся до парламенту Великобританії і розповів, яка зараз ситуація в Україні. Він повідав про кількість убитих дітей, безперервні бомбардування міст, зриви домовленостей про гуманітарні коридори та інші злочинні дії Росії. Також використав уривок з відомої в сучасному світі промови політичного лідера, прем'єр-міністра сера Вінстона Черчіля.

"Ми не здамося і не програємо! Ми підемо до кінця. Ми будемо боротися на морях, будемо битися в повітрі, ми будемо захищати нашу землю, якою б не була ціна. Ми будемо битися в лісах, полях, на узбережжях, в містах і селах, на вулицях, ми будемо битися на пагорбах", - виголосив свого часу Черчиль.

А Володимир Зеленський додав від себе: "Ми будемо битися на териконах, на берегах річок Кальміус і Дніпро!".

Оплески та підтримка українського лідера

Після завершення виступу Зеленського всі присутні в Палаті громад (а зал був переповнений вперше з початку всесвітньої пандемії коронавірусу) піднялися і більше хвилини аплодували нашому президенту. Після взяв слово прем'єр-міністр Борис Джонсон, у якого на грудях був значок з українським і британським прапорами.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон підтримав Україну і Володимира Зеленського в Палаті громад 8 березня

Він запевнив Володимира Зеленського, що Україна має повну підтримку Великобританії. І особисто відзначив хоробрість і витримку Зеленського, який продовжує керувати країною з Києва, незважаючи на постійні бомбардування і авіаудари, що оточують столицю України.

Політик завершив промову фразою "Слава Україні!", сказаною українською мовою.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що ми переможемо: Данилов підтвердив, що Україна почала процес перехоплення військової ініціативи.

Також ми писали, що Путін розуміє, що програє: полетіли голови вищого керівництва армії РФ.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом