"Божевільний Путін" готує хімічну зброю: що пишуть про війну в Україні світові ЗМІ
"Божевільний Путін" готує хімічну зброю: що пишуть про війну в Україні світові ЗМІ

"Божевільний Путін" готує хімічну зброю: що пишуть про війну в Україні світові ЗМІ

Поки українці отримують оперативну інформацію про війну з екранів телевізорів і мережі Інтернет, світова спільнота читає великі видання, які присвячують обкладинки і розвороти ситуації в країні.

Подробиці пише "Обозреватель".

Що шокувало в останні дні

Якщо переглянути відомі та авторитетні в світі газети, то практично всі на обкладинці обговорюють Україну і дії Володимира Путіна. З останнього, що стало надбанням громадськості і жорстоко засуджується всіма виданнями - бомбардування дитячої лікарні та пологового будинку в Маріуполі. 

Великі світові видання на обкладинках пишуть про розбомблену лікарню в Маріуполі, публікуючи фото вагітної жінки на ношах

The Times, Daily Record, The Independent і The Financial Times опублікували фотографію з вагітною пораненою жінкою на ношах, яку рятувальники виносять зі зруйнованої будівлі лікарні. З головних тез, що описують ситуацію - Путін націлений на жінок і дітей, він варвар і божевільний. Подібні епітети газети не соромляться писати великими літерами на всю сторінку.

Захоплення ЧАЕС і хімічна атака

Видання Daily Star звернуло увагу громадськості на потенційну ядерну катастрофу, оскільки армія РФ захопила Чорнобильську АЕС. В результаті атаки там пропала електроенергія, а паливо перестало охолоджуватися. Без цього може статися витік радіації, і весь європейський континент опиниться на межі ядерної катастрофи.

Газети висвітлюють ситуацію в Україні: пишуть про захоплення окупантами ЧАЕС і можливу хімічну атаку від Володимира Путіна

The Telegraph написала про припущення американських розвідників, ніби Росія має намір використовувати хімічну зброю в Україні. А після атаки звинуватить у смертях і руйнуваннях або саму Україну, або інші держави.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що самотній хлопчик, що плаче на польському кордоні, змусив весь світ здригнутися.

Також ми писали, що журналіст Bellingcat розповів про найслабшу сторону російської армії.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом