Instagram відключать в Росії 14 березня: відомі блогери в паніці
Instagram відключать в Росії 14 березня: відомі блогери в паніці

Instagram відключать в Росії 14 березня: відомі блогери в паніці

Компанія Meta офіційно визнана екстремістською на території Росії. Це означає, що під заборону підпадають соціальні мережі Facebook і Instagram. Останню відключать в РФ 14 березня.

Про це заявив засновник мережі Адам Моссері в Twitter.

Епоха закінчується

Запит про блокування подав Роскомнагляд після того, як з'явилися повідомлення, ніби Meta і особисто Марк Цукерберг дозволили бажати смерті російським солдатам, які воюють в Україні. Послідувала негайна реакція влади, і тепер Meta повністю припинить свою діяльність в Росії.

Засновник Instagram Адам Моссері підтвердив, що соцмережу заблокують у Росії 14 березня

Зауважимо, це великий і сильний удар по величезній кількості звичайних жителів. За словами Адама Моссері, приблизно 80% росіян мають зареєстрований аккаунт. До того ж, Instagram є потужним майданчиком для розвитку малого бізнесу. А заробляють завдяки рекламі в цій соціальній мережі люди по всьому світу.

Реакція російських блогерів на блокування

Що вже говорити про сотні блогерів, які побудували кар'єру в Instagram. Ця мережа - єдиний майданчик для заробітку, або ж велика його частина. Як же ці мастодонти реагують на блокування? Досить емоційно. Наприклад, Настя Івлєєва виклала пост зі сльозами на очах і назвала те, що відбувається, кінцем епохи. Дівчина витратила 6 років на розкрутку і просування свого бренду, і тепер це кануло в нікуди.

Блогери реагують по-різному: плачуть, істерять або спокійно прощаються з передплатниками, переводячи їх в інші соцмережі

Співачка Ольга Бузова, у якої 23,3 мільйона підписників, у своєму пості з сумом згадала моменти, пов'язані з соцмережею. Телеведуча Ксенія Бородіна також попрощалася з аудиторією, пообіцявши їм вести блог в Telegram.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в Росії заблокують Instagram і подають до суду на господиню Facebook корпорацію Meta.

Також ми писали, що у Росії та Білорусі силовики почали переслідувати авторів "Вікіпедії".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом