20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Я не бачу шляху, яким Путін міг би перемогти в Україні" - Томас Фрідман
"Я не бачу шляху, яким Путін міг би перемогти в Україні" - Томас Фрідман

"Я не бачу шляху, яким Путін міг би перемогти в Україні" - Томас Фрідман

Американський журналіст, тричі лауреат Пулітцерівської премії Томас Фрідман розповів про два варіанти для Володимира Путіна у війні проти України.

На його думку, рівень геополітичної нестабільності, викликаної військовими діями РФ в Україні, ще не на своєму піку, все ще попереду. Відповідний прогноз експерта наводить "НВ".

Два варіанти Путіна у війні проти України: думка експерта

За словами Фрідмана, Путін у війні з Україною стане перед вибором тільки з двох варіантів - обидва пов'язані з його поразкою. Так, експерт вважає, що глава Кремля може погодитися з програшем раніше, що б мало б для самої РФ менш катастрофічні наслідки і принесло відносно невелику ступінь приниження, або ж відтягувати фіаско, що загрожує великим розгромом Росії і справжнім приниженням.

Томас Фрідман

"Я навіть не можу собі уявити, які фінансові та політичні потрясіння відбуватимуться в Росії, коли вона програє війну, розпочату людиною, яка не може дозволити собі визнати поразку" - зазначив експерт, додавши, що на визнання програшу глава Кремля не піде через свої болючі амбіції і нестримну спрагу до слави і влади.

У зв'язку з такою ситуацією Фрідман побоюється, що Путін може все ж вирішити застосувати ядерну зброю, оскільки в ході поступового підвищення ставок в Україні він так і не доб'ється свого.

Путін може програти вже найближчим часом

З іншого боку, експерт не виключає, дивлячись на поточну ситуацію в Україні, що поразка Путіна виявиться куди більш ранньою і великою, адже щодня українські захисники знищують все більше російських окупантів.

Путін неминуче програє війну проти України - Фрідман

"Хто знає, що відбувається зараз з бойовим духом призовників в російську армію, адже їх везуть на смертельну війну в міських умовах проти братів-слов'ян з причин, які їм так і не пояснили" - пояснює свій прогноз Фрідман.

В одному експерт впевнений точно - Україна рано чи пізно переможе, адже Путін уявляв собі нашу країну зовсім по-іншому

"Я просто не бачу шляху, по якому Путін міг би перемогти в Україні" - зазначив Фрідман, додавши, що Україна - це "не та країна, яка тільки й чекає, щоб її "нацистське керівництво" швидко обезголовили, а саму її м'яко повернули в лоно матінки Росії".

Раніше ми писали, що Путін втратив віру в свою армію і наказав розстрілювати дезертирів.

Ще портал MY.UA повідомляв, що у Мережу злили відео з величезним госпіталем окупантів у Білорусі: мабуть, поранених не злічити.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом